Home Lifestyle Film Disney gaat al z’n films van Netflix US halen, en we bidden...

Disney gaat al z’n films van Netflix US halen, en we bidden dat België niet volgt

Disney kondigde net aan dat ze een eigen streamingdienst opstarten.

Met de enorme populariteit van Netflix, was het een kwestie van tijd voor iemand een graantje zou willen meepikken van het streamingsucces. Disney maakte zonet z’n plannen bekend om zelf een streamingdienst op te starten, en zal dus tegen 2019 z’n films van de Amerikaanse Netflix halen. Voor Netflix België verandert voorlopig nog niets.

Eigen streamingdienst

Sinds de grote Disneydeal die Netflix in 2012 maakte maar pas in 2016 uitvoerde, kunnen Netflix-gebruikers naar hartelust nieuwe en oude Disneyfilms bingen. Recente releases van Disney, Pixar, Marvel en Lucasfilm verschijnen sinds vorig jaar allereerst op Netflix, voor ze op televisie of andere streamingdiensten te zien zijn. Zo staat op dit moment bijvoorbeeld de nieuwste Disneyfilm ‘Vaiana’ al een tijdje op Netflix, terwijl die pas in november van vorig jaar in de cinemazalen verscheen.

Maar daar komt in de Verenigde Staten dus een einde aan. Binnen twee jaar zal Disney een eigen streamingdienst hebben waarop al hun nieuwe films te zien zullen zijn, zo kondigde het bedrijf vandaag aan. Het logische gevolg is dan ook dat ze hun films – Disney, Pixar, Marvel en Lucasfilm – van Netflix zullen halen. Voorlopig gaat het enkel om de Verenigde Staten, wat doet vermoeden dat de streamingdienst van Disney ook enkel over de plas beschikbaar zal zijn. Maar wat als Disney z’n dienst uitbreidt naar Europa?

Nieuwe releases

Amerikaanse Disneyfans hebben nog even tijd om zich voor te bereiden – lees: films te bingen – tot de dag des oordeels. Volgens Disney is het einde van de deal voor 2019 voorzien, wat betekent dat releases van dat jaar niet meer op de Amerikaanse Netflix zullen verschijnen. Onder die releases vallen onder andere ‘Frozen 2’, ‘Toy Story 4’ en de live-actionversie van ‘The Lion King’. Wij branden alvast meerdere kaarsjes opdat Disney z’n deal met Netflix in Europa – of toch België – nog lang genoeg houdt opdat wij die toppers wél vanuit onze lekker luie zetel kunnen streamen.

Meer Netflix:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.