Home Lifestyle Acteur Dimitri ‘Ronald’ Duquennoy kijkt tevreden terug op zijn rol in ‘Familie’

Acteur Dimitri ‘Ronald’ Duquennoy kijkt tevreden terug op zijn rol in ‘Familie’

Onze favoriete slechterik. <3

Familie
© VTM

Het gebeurt niet vaak dat de slechterik van een soap sympathie uitlokt bij de kijkers, maar Dimitri Duquennoy is de uitzondering op die regel. De acteur gaf gestalte aan Ronald in ‘Familie‘, en zijn personage viel duidelijk in de smaak. ‘Ik werd vaker aangesproken en mensen staken hun duimen omhoog op straat’, vertelt hij aan Dag Allemaal.

Dimitri Duquennoy, bij de ‘Familie‘-kijkers beter bekend als slechterik Ronald, verdwijnt na een jaar uit de serie. Normaal gezien halen we opgelucht adem wanneer een slecht personage de geest geeft, maar bij Ronald ligt dat toch anders, en dat viel ook de acteur zelf op.

‘Ik merkte op straat dat de fans van “Familie” mij graag hadden’, vertelt Dimitri aan onze collega’s bij Dag Allemaal. ‘Ik was wel bang dat ik vereenzelvigd zou worden met het slechte karakter van mijn personage. Gelukkig was dat niet het geval.’

Eén keer hoorde ik iemand zeggen: ‘Oh nee, Ronald. Daar heb ik schrik van.’

Maar die reactie vond de acteur best leuk. Ronald was eigenlijk een mislukte slechterik die zich veel stoerder gedroeg dan hij eigenlijk was, en daar had zijn schattige West-Vlaamse accent waarschijnlijk iets mee te maken. ‘Dat accent was een eigen idee. Ik herschreef mijn teksten, en dat mocht zolang het verstaanbaar bleef’, gaat Dimitri verder.

Comeback

De meeste ‘Familie’-kijkers dachten dat Ronald de soap vorig jaar al zou verlaten. De slechterik werd toen opgepakt door de politie en verdween achter de tralies. ‘Ronald zou vorig seizoen al verdwijnen, maar de makers merkten dat hij aansloeg bij het publiek en lieten hem daarom vrij uit de gevangenis. Nu ben ik neergeknald, dus een tweede comeback zit er niet in.’

Lieve Dimitri, dat weet je nooit, want wij denken nu spontaan aan de terugkeer van de oude Guido. In soapland kan en mag namelijk alles.

Bron: Dag Allemaal

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.