Home Lifestyle De Boxy’s blijken hun tegenstander Loïc niet te kennen in de eerste...

De Boxy’s blijken hun tegenstander Loïc niet te kennen in de eerste aflevering van ‘Snackmasters’

De bekende chefs proberen elkaar vanavond af te troeven bij het maken van de perfecte Cornet d’Amour.

snackmasters
© vtm

Je kan vanavond naar de allereerste aflevering kijken van ‘Snackmasters’ op VTM. Daarin nemen bekende chefs het tegen elkaar op bij het namaken van populaire gerechten zoals een Giant, Kinder Bueno of Croky-chips. Loïc en de Boxy’s bijten de spits af en trachten de perfecte Cornet d’Amour te bereiden.

Meestal proberen chefs heel verrassend uit de hoek te komen, maar in het nieuwe VTM-programma ‘Snackmasters’ mogen ze voor een keertje een bestaand gerecht schaamteloos kopiëren. Het is zelfs de bedoeling dat hun creatie identiek hetzelfde is als het origineel. Koen Wauters en Ruth Beeckmans, die de show presenteren, willen namelijk testen of onze Belgische kooktalenten populaire snacks zoals een Kinder Bueno, een Giant of Croky-chips kunnen namaken. Acht topchefs gaan deze uitdagingen aan en ze krijgen daar telkens drie dagen de tijd voor. De winnaar van elke aflevering gaat door naar de volgende ronde, en de volgende snack!

Zenuwen

In de allereerste aflevering die je vanavond op VTM kan zien, nemen Loïc en de broertjes Boxy het tegen elkaar op. Loïc Van Impe (26) presenteerde het programma ‘Loïc: Zot van Koken’ en is jurylid in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’. Tweeling Kristof en Stefan Boxy (59) doken op in ‘Mijn Pop-uprestaurant’, hadden hun eigen realityreeks ‘De Boxy’s’ en baten momenteel de traiteurszaak ‘Boxy’s Fine Food Traiteur’ uit. Zij moeten een identieke kopie maken van het superbekende ijshoorntje, de Cornet d’Amour.

De broers gaan natuurlijk al langere tijd mee in het kookwereldje dan Loïc, en dat wordt pijnlijk duidelijk wanneer ze net voor de challenge met elkaar bellen. Terwijl de jonge Brusselaar onmiddellijk zenuwachtig wordt bij het zien van zijn concurrentie, vragen de Boxy’s zich vooral af wie Loïc is, want ze kennen hem niet. Ouch!

Ai ai ai!

Ervaring of niet, alle drie sukkelen ze enorm bij het creëren van de perfecte Cornet. Op dag een staat de koek van het hoorntje op de planning, op dag twee is het de beurt aan het ijs en op dag drie moet de chocolade gemaakt worden. We gaan nog niks verklappen, maar we kunnen nu al zeggen dat er elke dag wel iets fout gaat bij de mannen.

‘Snackmasters’ is vanaf vandaag elke dinsdagavond om 20u35 te zien op VTM. De andere chefs die nog zullen voorbijkomen zijn Roger van DammeMarcelo BallardinPiet HuysentruytAnne-Sophie BreysemWout Bru en Sofie Dumont. 

Lees ook: