Home Lifestyle Film LOL: de beste bingewatchpartners zijn onze huisdieren

LOL: de beste bingewatchpartners zijn onze huisdieren

Zij pakken de afstandsbediening niet af!

SHUTTERSTOCK

Netflix & chill, de ideale zondag- of pakweg elke avond van de week. Met wie kruipen we nu het liefst in de zetel onder een dekentje met een zak chips? Onderzoek toont aan dat dit niet onze partner of bff is, maar onze kat of hond.

Netflix onderzocht met wie we het allerliefst een avondje of zondag bingewatchen. Meer dan de helft of 58% van de ondervraagden gaf toe dat hun huisdier de beste bingepartner is. Wij moeten eerlijk toegeven dat we er ook de voordelen van inzien. De beestjes houden braaf hun mond én ze strijden niet om de afstandsbediening. Je kan dus volledig zelf kiezen welke serie of film je opzet en die vervolgens in alle rust bekijken zonder commentaar.

Troost

Wordt het je een beetje te eng, zoek dekking in de zachte vacht van je hond. Sterft je lievelingspersonage, geef een dikke knuffel aan je kat. Zeker 1 op 3 kijkers doet dit en zoekt tijdens een enge of triestige scène dus troost bij hun kat of hond. 22 procent praat achteraf zelfs over de film of serie met hun harige viervoeter. Netflix maakte een top 10 van de landen waar huisdieren de beste bingepartners zijn:

1. India

2. Thailand

3. VS

4. Spanje

5. Zuid-Korea

6. Italië

7. Groot-Brittannië

8. Canada

9. Polen

10. Frankrijk

Nadelen

Er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen als je je lief inruilt voor je kat als binge buddy. De beestjes hebben ook hun eigen wil en als ze zich eenmaal geïnstalleerd hebben in de zetel, krijg je ze er met geen stokken meer uit. Ligt Minou of Fifi op je vaste plekje? Jammer, jij zal moeten kiezen voor een andere plaats als je wil dat je lieveling blijft ‘meekijken’. Meer dan een derde of 37 procent stond zijn of haar plekje af. De concentratie van de gemiddelde hond of kat duurt ook meestal geen volledige aflevering, 22 procent gaf dan ook toe dat ze hun huisdier omkochten met snoepjes zodat-ie langer bleef zitten. 12 procent zette ook effectief de tv uit als hun huisdier niet meer geboeid was.

Top 10

Toch zin gekregen in een tv-marathon met je kat, hond, vogel, hamster of konijn? Netflix stelde een top 10 van films en series samen die het meest geschikt zijn om te kijken met je huisdier:

1. Stranger Things

2. 13 Reasons Why

3. Black Mirror

4. Narcos

5. House of Cards

6. Orange is the New Black

7. Marvel’s Daredevil

8. Star Trek Discovery

9. The Crown

10. El Chapo

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.