Home Lifestyle Body ZIEN: nieuw campagnefilmpje van Pink Ribbon is ontroerend mooi

ZIEN: nieuw campagnefilmpje van Pink Ribbon is ontroerend mooi

Pink Ribbon raakt een gevoelige snaar.

Pink Ribbon
© Still uit campagne

Oktober is officieel borstkankermaand en dus onthulde Pink Ribbon vandaag zijn nieuwste campagnefilmpje. Een video waar voor de eerste keer jonge tienermeisjes de hoofdrol spelen. En dat ziet er ontroerend mooi uit.

Maar liefst één op de acht vrouwen loopt het risico op borstkanker. Cijfers die van de ziekte één van de meest voorkomende kankers onder Belgische vrouwen maakt. Vrouwen bewust maken van hoe belangrijk het wel niet is om voor onze borsten te zorgen en ze tijdig te laten controleren, is één van de belangrijkste doelen van deze maand, International Breast Cancer Month.

Acht tienermeisjes

Met zijn nieuwste campagne besloot Pink Ribbon zich dit jaar te concentreren op tienermeisjes. In het filmpje, dat ongeveer één minuut duurt en begeleid wordt door de muziek van Françoise Hardy, zien we acht jonge meisjes. Een cijfer dat niet toevallig werd gekozen omdat het herinnert aan het feit dat één op de acht vrouwen door de ziekte wordt getroffen. ‘Het is de eerste keer dat we de problematiek aan het licht brengen vanuit het perspectief van adolescenten’, vertelt Rosette Van Rossem, oprichtster van Pink Ribbon in België. ‘Met de film willen we alle vrouwen eraan herinneren dat ze hun borsten waar ze lang op gewacht hebben, niet mogen verliezen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.