Home Lifestyle BYE BYE CANDY: redactrice Herlinde probeert 30 dagen niet te snoepen (deel...

BYE BYE CANDY: redactrice Herlinde probeert 30 dagen niet te snoepen (deel 2)

'Een moelleux met een bolleke ijs? En plots had ik een cheatday!'

Ik vertelde jullie vorige week dat ik de – voor mij bijzonder lastige – uitdaging aanging om tijdens de maand juni niet te snoepen. Dat ging tot mijn eigen grote verbazing redelijk vlot (check hier deel 1 van het verslag). Helaas had ik het afgelopen week iets lastiger om de zoete verleidingen te weerstaan…

Na twee weken verkondigde ik al aan iedereen dat het eigenlijk een makkie was om uit de snoepkast te blijven. Ik ging maar heel zelden, en dan nog allleen in geval van overmacht, in de fout en ik dacht dat ik afgekickt was. Helaas bracht week 3 daar verandering in. Plots leek die zak gele M&M’s net zoals in de reclame op tv écht naar me te roepen, en ik zou kunnen zweren dat de chocoladereep opzettelijk uit de deur van de ijskast viel om mij te pesten!

Ik kreeg deze week ook nog eens slecht nieuws over mijn gekwetste voet (tuintafel versus Herlinde: 1 – 0), want na de hechtingen, ontsteking en zwelling bleek dat ik met mijn bigfoot – mijn nieuwe bijnaam voor mijn rechtervoet – naar het ziekenhuis mocht trekken. Om een lang verhaal kort te maken: mijn bezoekje bij de specialist wees uit dat ik een maand lang windels moet dragen rond bigfoot en mijn been. Zo van die sexy huidkleurige (of nude, dat klinkt beter) verbanden die tot net onder mijn knie komen en die je meestal ziet bij tachtigjarige omaatjes.

Dessert der desserts

Met het vooruitzicht van temperaturen die oplopen tot 30 °C en de thuisverpleegster die op doktersadvies elke ochtend om 7 uur komt om de windels aan te brengen, zal het je dan ook niet verwonderen dat ik behoorlijk slechtgehumeurd was! Ik ben normaal geen emo-eter, maar een stukje chocolade kan verdomme wel deugd doen als je een beetje in de put zit. Helaas stopte het niet bij dat ene kleine reepje… Een handjevol M&M’s en een lepel in de Nutella-pot later, voelde ik me dan wel voller maar niet vrolijker.

Toen mijn vriend diezelfde avond het geniale idee had – dank je, Nathan – om met het dessert der desserts af te komen, was ik er volledig aan voor de moeite. ‘Een moelleux met een bolleke ijs, pitoe?’ ‘Awel ja!’ En plots had ik een cheat day! Ben ik er trots op? Nee. Heeft het gesmaakt? O JA! Het deed me alleszins beseffen dat iets volledig afzweren gedurende een hele maand misschien niet zo’n goed idee is. Beter één keer of een paar keer iets kleins snoepen, dan jezelf zo ver te brengen dat je zo veel zin hebt dat je in één keer de hele kast zou leegeten.

Netflix & snack?

Maar ik kom van Gent, waar het levensmotto ‘Nie neute, nie pleuje’ is, dus ik bleef volharden in mijn uitdaging. Mijn snoephonger leek gelukkig ook wat gestild door die ene dag zondigen. Zelfs toen mijn lief ‘s avonds naast me in de zetel kwam zitten  met een zak chips, voelde ik niet echt de drang om er stiekem eentje te nemen. Al blijft dat Netflix-moment voor mij het allermoeilijkst. Netflix, daar móét je toch gewoon iets bij knabbelen? Op een andere dag, toen Nathan zich tegoed deed aan letterkoekjes, koos ik dan maar voor het gezonde alternatief: een handvol noten en rozijnen. Studentenhaver zonder de chocolade, de saaie variant dus.

Een ander vast ritueel dat ik tijdens deze juni-maand overboord moet gooien, zijn de zeevruchten bij mijn grootouders. En dan bedoel ik geen schaaldieren, maar wel die lekkere pralines in de vorm van zeepaardjes en schelpjes. Mijn meme en pepe weten dat ik daar dol op ben en telkens als ik langskom, halen ze meteen zo’n doos boven. Ik moest hen met handen en voeten (excuseer: voet) uitleggen dat ik er deze keer echt geen mocht nemen. Ze snapten er volgens mij niks van, want ze staken de doos die avond zeker nog drie keer onder mijn neus. Ik hield deze keer gelukkig vol (het papiertje op de foto is van Nathan, ik zweer het!) en ging met een lege maag naar huis.

Ik ben dus niet volledig geslaagd deze week, maar ik roep verzachtende omstandigheden in door bigfoot. Ik doe mijn best om deze laatste week te overleven zonder zoete slippertjes. To be continued!

Nog meer verleidingen: