Home Lifestyle Boeken BOEKENTIP: als je dit najaar één boek leest, laat het dan deze...

BOEKENTIP: als je dit najaar één boek leest, laat het dan deze van Katherine Center zijn

'Het is zo'n boek dat je niet kan wegleggen en waarvan je niet wil dat het eindigt.'

Boekentip
© Getty

Het is bijna herfstvakantie, en voor iedereen die niet aan herfstvakantie doet, hebben we dankzij 1 en 11 november maar liefst twee keer een verlengd weekend voor de boeg. Hét uitgelezen (pun unintended) moment om voor de open haard te kruipen met een warme kop choco en een heerlijk boek te verslinden. Als redactrice Elke je één boek mag tippen, dan moet het wel deze van Katherine Center zijn.

Net als het boek dat ik je vorig jaar tipte, leek ook ‘Mijn leven na jou‘ van Katherine Center een zeemzoete roman te worden die ik al na tien pagina’s aan de kant zou leggen wegens te voorspelbaar. Maar ook dit keer wist een ‘romannetje’ me aangenaam te verrassen. En ook dit keer ben ik er steenhard van overtuigd dat er vroeg of laat een verfilming zal komen van het boek. Het is zo’n boek dat je niet kan wegleggen en waarvan je niet wil dat het eindigt.

Mijn leven na jou

‘Mijn leven na jou’ vertelt het verhaal van Margaret (Maggie) Jacobsen. Het leven lacht haar toe. Ze is net afgestudeerd, heeft al een leuke job gevonden en haar vriend Chip, een jonge piloot, is perfect boyfriend material. Maar op het moment dat al haar dromen uitkomen, begint ook haar ergste nachtmerrie. Chip neemt haar mee in een vliegtuig voor een romantisch aanzoek, maar het noodlot slaat toe en het vliegtuig crasht.

Als Maggie bijkomt in het ziekenhuis krijgt ze te horen dat ze misschien nooit meer zal kunnen lopen. Het begin van een weg vol tegenslagen maar ook vol hoop. Ze leert dat de nieuwe Maggie misschien anders is dan ze zich had voorgesteld, maar dat ze sterker is dan ze ooit had kunnen denken en dat je steun en liefde op de meest onverwachte plekken tegenkomt.

Mijn leven na jou

‘Mijn leven na jou’ van Katherine Center, € 19,99 bij Bol.com.

Lees ook: