Home Lifestyle Body Wil je een strakke buik, armen én poep? Probeer dan zeker deze...

Wil je een strakke buik, armen én poep? Probeer dan zeker deze oefening

Wij zijn alvast overtuigd!

oefening
Shutterstock

Je doet sit-ups voor een platte buik, squats voor een stevige poep en je werkt met gewichtjes om je armen te trainen. Wat blijkt nu? Volgens de website Bright Side heb je maar een oefening nodig om al deze lichaamsdelen in shape te krijgen. Halleluja!

Heb jij een hekel aan sit-ups of krijg je spontaan de kriebels als iemand het woord squats nog maar uitspreekt? Dan hebben wij de ideale oefening voor jou gevonden. Blijkbaar is er een beweging die in een klap zowel je buik, je poep en je armen gaat trainen. Enter: de omgekeerde plank.

Hoe gaat de oefening nu precies in zijn werk? Ga op een yogamatje zitten en strek je benen uit. Plaats je handen op de grond en zorg voor genoeg plaats tussen je vingers. Strek je lichaam vervolgens uit en zorg ervoor dat de ruimte tussen je rug en je schouders een hoek van 45 graden vormt. Verder is het ook belangrijk dat je armen recht onder je schouders staan. Het is de bedoeling dat je lichaam een rechte lijn vormt, laat je lijf dus zeker niet doorhangen.

Begin met vijftien seconden en oefen tot je deze houding een minuut kan aanhouden. Herhaal de omgekeerde plank drie tot vier keer per week om snel resultaat te zien. Naast een strakke buik en poep heeft deze exercise nog ander voordelen. Je beenspieren worden er sterker van, het is goed voor je rug én ook je metabolisme heeft er baat bij. Wij zijn alvast overtuigd!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.