Home Lifestyle Dit paradijselijke resort werd verkozen tot het beste hotel ter wereld

Dit paradijselijke resort werd verkozen tot het beste hotel ter wereld

Beste hotel ter wereld
© Instagram: @nihiwatu

De Amerikaanse reiswebsite Travel + Leisure heeft een heleboel leuke lijstjes. Zo verkozen ze al het mooiste hotel ter wereld, of het mooiste eiland dat deze aardbol te bieden heeft. Ook dit jaar weer werd er een ‘beste hotel ter wereld’ gekozen, en dat kennen we ergens van.

En het beste hotel ter wereld is…

Voor de tweede keer op rij viel het Indonesische resort Nihi Sumba Island, het voormalige Nihiwatu, in de prijzen. Niet heel raar, denken wij dan, want het eco-friendly resort is niet alleen een hotel, maar ook nog eens een eiland.

Jungle & beach

‘Het is de perfecte combinatie van ontsnapping, avontuur en luxe’, vertelde een fan aan Travel + Leisure. Surfers kennen het paradijs vooral vanwege Occy’s Left, een van de meest zotte golven ter wereld, maar je kan er ook prima vissen, traditionele dorpjes bezoeken of een wandeltocht maken naar een van de nabijgelegen watervallen. De ruime villa’s spelen perfect in op de jungle-en-strand-setting door gebruik te maken van organische materialen als natuursteen en hout.

Hoewel het bij ons al serieus begint te kriebelen om een nachtje te boeken in het beste hotel ter wereld, wachten we liever even tot we de lotto misschien een keertje winnen. In het laagseizoen betaal je voor een villa in Nihi Sumba Island namelijk minstens $ 750. Per nacht. Auwtsch!

Lees ook: