Home Lifestyle 11 berichtjes die je kan sturen naar iemand die je al een...

11 berichtjes die je kan sturen naar iemand die je al een tijdje niet meer gehoord hebt

En daar zijn de feestdagen het ideale moment voor!

berichtjes iemand die je mist
© Andrea Piacquadio via Pexels

Je kent het wel: je wil je kerstwensen de wereld insturen en komt tot de pijnlijke constatatie dat je je jeugdvriend(in) al in geen maanden meer gehoord hebt. Toch wil je hem/haar niet verliezen. Maar hoe pik je de draad op nu je geen reünie kan houden op café? Met deze 11 berichtjes kom je al een heel eind.

‘Ik weet dat het al een tijdje geleden is dat ik je gehoord heb, maar ik wil toch eventjes checken hoe het met je gaat.’

Stuur een eenvoudig en eerlijk berichtje. Je hebt echt geen stom excuus nodig om contact op te zoeken. Integendeel, met een duidelijk berichtje laat je weten dat je maar wat goed weet dat het veel te lang geleden is én dat je bereid bent om je daar zónder uitvluchten voor te verontschuldigen. Door gewoon te vragen hoe het met die persoon gaat, toon je dat je nog steeds om hem/haar geeft.  

‘Mis je!’

‘Afhankelijk van de situatie kan je een iets speelser berichtje sturen. ‘Ik mis je’ is een casual, maar toffe boodschap om te ontvangen. Je laat er duidelijk mee weten dat je nog steeds aan die persoon denkt. Het feit dat je zijn/haar gezelschap mist, kan je vriend(in) heel veel deugd doen, want zo laat je weten dat hij/zij belangrijk voor jou is.

‘Hey! Ik vraag me gewoon af hoe jouw leven er tegenwoordig uitziet. Ik zou heel graag bijpraten.’

Als je een sms’je wil sturen naar iemand die je al heel lang niet gehoord of gezien hebt, bestaat de kans dat je geen reactie zal krijgen. Hij/zij kan intussen al heel wat meegemaakt hebben en zich een beetje verwaarloosd voelen. Laat dat je er echter niet van weerhouden om toch een bericht te sturen. Als je een vriendschap nieuw leven wil inblazen, moet je duidelijk laten weten dat je heel graag wil luisteren. Dat zal die persoon misschien overhalen om te antwoorden en een (Zoom)date vast te leggen. Krijg je niet meteen antwoord? Blijf hem/haar dan niet lastigvallen, maar probeer geduldig te zijn en respect te tonen door geen tientallen sms’jes te blijven sturen. 

‘Ik zag net dat je een mooie foto deelde op Instagram. Je ziet er goed uit!’

Een andere manier om opnieuw verbinding te maken, is door te reageren op iemands Instagramverhalen of -foto’s. Gebruik ze als de ideale openingszin en laat ruimte door geen vragen te stellen. Krijg je een reactie? Dan is het duidelijk dat hij/zij ook connectie wil maken en kan je een gesprek op gang zetten. 

‘Sorry dat ik je geghost heb.’

Om het goed te maken met iemand die je geghost heb, moet je eerst en vooral je verontschuldigingen aanbieden. Op die manier erken je de impact van je move, toon je dat je spijt hebt en kan je met een schone lei herbeginnen. Ook hier is het not done om met loze uitvluchten in het rond te slingeren. 

‘Ik hoorde net … op de radio, en dat deed me aan jou denken.’

Misschien hoor je een nummer dat herinneringen oproept aan een van jullie roadtrips of bonte nachtjes op de dansvloer. Aarzel niet om dat naar die persoon te sturen. Zo laat je merken dat je nog steeds met veel plezier terugdenkt aan die tijd en kunnen jullie door samen oude herinneringen op te halen de draad misschien weer oppikken.  

‘Ik wens je fijne feestdagen! Ik zou graag wat meer praten in het nieuwe jaar.’

De feestdagen zijn de ideale gelegenheid om opnieuw contact op te nemen met iemand die je al in lange tijd niet meer gesproken hebt. Opgelet: zorg er wel voor dat je ook na de feestdagen contact blijft houden!

‘Juist maar om te laten weten dat je geweldig bent en ik je niet wil verliezen.’

Is de persoon die je opnieuw wil contacteren gevoelig van aard? Start de conversatie dan met een liefdevol berichtje en probeer meteen een connectie te maken door te laten weten hoe waardevol hij/zij voor jou is. Weet dat je hem/haar diep vanbinnen misschien wel gekwetst hebt, dus laat duidelijk weten dat je in de fout bent en schuif de schuld niet meteen in zijn/haar schoenen.

‘Ik heb je hulp nodig. Vind je dat oké?’

Misschien heb jij het minder voor woorden en meer voor daden. Zijn de snaren van je gitaar gesprongen, is de soep aangebrand of lekt je fietsband? Dan kan het misschien wel zijn dat je beseft dat je die ene persoon die je al zo lang niet meer gehoord hebt gewoon keihard nodig hebt. Draai dan ook niet rond de pot en laat duidelijk merken dat je hem/haar nu eenmaal niet kan missen. Opgelet, geef je vriend(in) niet de indruk dat je hem/haar enkel nodig hebt om je uit de nesten te helpen.

‘Heb je die film/serie/… die ik je aanraadde intussen al bekeken?’

Bewijs dat je jullie gesprekken nog lang niet vergeten bent en start gewoon waar jullie x maanden geleden geëindigd waren.

‘Ugh, ik ben zó slecht in antwoorden!’

Want eerlijkheid duurt nu eenmaal het langst. Verantwoordelijkheid nemen voor je gedrag kan helpen om het vertrouwen en jullie band opnieuw te herstellen. Dus of je nu slecht bent in sms’en, te lui was om te antwoorden of andere prioriteiten had, laat hem/haar weten dat ze het niet persoonlijk moeten opvatten.

Lees ook: