Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Elke Spelters

Hiep, hiep, hoera!

RECEPT: babyproof (en suikervrij) taartje voor de eerste verjaardag van je oogappel

Hoera, je baby wordt één jaar! En bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Wil je liever niet dat je baby meteen een heel stuk van die zeemzoete verjaardagstaart met dikke laag botercrème naar binnen speelt? Redactrice Elke bakte een babyproof taartje voor de eerste verjaardag van haar zoontje en deelt maar al te graag het recept.


Geen verjaardag zonder taart. Maar om zo’n kleintje meteen een berg suiker voor te schotelen (ook al mogen ze vanaf hun eerste verjaardag zogenaamd alles eten), dat voelde voor mij persoonlijk niet zo goed. En daarom liet ik me inspireren door een recept dat ik vond op de Nederlandse blog Culi Me. Het resultaat: een soort van bananenbroodje met fruitvulling en een feestelijk toefje slagroom. Niet alleen helemaal babyproof, maar ook nog eens lekker voor volwassenen die graag iets minder suiker eten. En of hij gesmuld heeft!

Ingrediënten


3 rijpe bananen (2 voor het beslag, 1 voor de afwerking) – 2 eieren – 70g havermout, fijngemalen – 70g amandelmeel – 1/2 tl bakpoeder – 1 tl vanillepoeder – handjevol frambozen – 4 el slagroom, opgeklopt

Zo gemaakt

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe 2 bananen, de eieren, havermout, amandelmeel, bakpoeder en vanillepoeder in de mixer.
  3. Doe het beslag in twee kleine bakvormpjes en plaats ongeveer 25 à 30 minuten in de oven.
  4. Laat de taartjes goed afkoelen.
  5. Pureer de frambozen (of ander vers fruit, natuurlijk) en smeer ze als vulling tussen de twee taartjes.
  6. Werk de bovenkant van het taartje af met wat slagroom en schijfjes banaan.


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '