Home Lifestyle BABYB(R)ABBELS – Dorien: ‘Eén eitje bleek het overleefd te hebben. We vestigden...

BABYB(R)ABBELS – Dorien: ‘Eén eitje bleek het overleefd te hebben. We vestigden al onze hoop op dat ene mirakel.’

Dorien kreeg de diagnose endometriose. De kans op een natuurlijke zwangerschap was heel klein.

En plots sta je daar, met een baby in je armen. Van een kinderwens tot het moederschap: een kind op de wereld zetten is één grote rollercoaster. Dorien (31) kreeg de diagnose endometriose en moest uiteindelijk beroep doen op IVF om zwanger te geraken. Na ettelijke mislukte pogingen, mochten ze in juni van dit jaar hun kindje verwelkomen.

Dorien (31) en Jordy (30) werden, na een lange weg, op 29 juni de trotse ouders van Mil. ‘Het stond al heel lang vast dat we voor een oude naam zoals Kamil zouden kiezen. Om het toch een beetje hip te houden, hebben we het bij de afkorting gehouden.’

‘We hebben zes moeilijke jaren achter de rug’, vertelt Dorien. ‘Het liep niet zo vlot om zwanger te worden. Tot zo’n vier jaar geleden ging mijn menstruatie gepaard met helse pijnen. Ik kon niet op mijn benen staan, laat staan gaan werken. Tot ik het op een dag niet meer kon houden en we naar de spoed gereden zijn. Daar stelden ze endometriose vast. Ik werd geopereerd, maar de kans op een natuurlijke zwangerschap was heel klein.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!