Home Lifestyle 5 Europese reisbestemmingen om in je eentje naartoe te trekken

5 Europese reisbestemmingen om in je eentje naartoe te trekken

Alleen op reis
© John Jason / Artem Beliaikin via Unsplash

Alleen op reis vertrekken, is in opmars. Maar de vier uithoeken van de wereld in je eentje ontdekken, kan soms saai en stressvol zijn. Geen idee waar je naartoe moet trekken? Kies dan één van deze vijf bestemmingen.

Voor natuurliefhebbers: IJsland

Majestueuze watervallen, het noorderlicht, indrukwekkende gletsjers, uitgestrekte landschappen. Wie van de natuur wil genieten, moet in IJsland zijn. Meer nog: het is de ideale bestemming voor soloreizigers, want het land werd zopas nog verkozen als veiligste land ter wereld.

Voor waterratten: Portugal

Je linkt het misschien niet meteen, maar Portugal is dé favoriete reisbestemming van surfers. Sensatiezoekers moeten in Péniche zijn, een klein stadje in het zuiden van Portugal waar het strand Superturbos over de hele wereld bekendstaat om zijn indrukwekkende golven. Net als IJsland staat ook Portugal in de top vijf (meer bepaald op de vierde plaats) van meest veilige landen ter wereld.

Om totaal te deconnecteren: Zweden

Heb je het wel gehad met sociale media en dat constant bereikbaar moeten zijn? Trek dan naar Zweden voor een social detox op een van de eilandjes voor de kust van Göteborg. De eilandjes zijn enkel bereikbaar per veerboot en het is er dus heerlijk rustig vertoeven omdat auto’s verboden zijn.

Voor een historisch uitje: Toscane

Misschien niet erg origineel, maar in Toscane zul je je niet vervelen, ook niet als je alleen rondreist. De uitgestrekte velden, de historische monumenten, het lekkere eten: wij voelen spontaan een beetje die ‘Eat Pray Love’-vibe opkomen.

Voor een feestelijk verblijf: Andalusië

Met zijn heuvels, vele rivieren en oude gebouwen weet Andalusië als geen ander zijn charme te behouden. Maar toch is het dé feestbestemming bij uitstek. Vooral rond de Feria-periode tussen april en november, waarbij het gewone leven een week op z’n kop staat.

[td_smart_list_end]

Foto’s: Unsplash

Lees ook: