Home Lifestyle 7 dingen die niemand je vertelt over hoe het is om verloofd...

7 dingen die niemand je vertelt over hoe het is om verloofd te zijn

Vandaag is het Proposal Day. Wie hoopt er eindelijk dé vraag te krijgen?

Giphy
Hoe lang jij en je hubby/bride-to-be ook samen zijn of hoe vaak je al bruidsmeisje bent geweest op de huwelijken van je vriendinnen, er zijn zo van die dingen die je pas ontdekt wanneer je zélf verloofd bent.

1. Je zal een gigantische puist op je kin hebben op de dag van het aanzoek

Oké, misschien niet. Maar het punt is dat welk droomaanzoek je ook voor ogen had (op de meest romantische locatie ter wereld, in de meest perfecte jurk, op een good hair day en met de meest gave huid ooit), het in de realiteit lang niet zo perfect zal verlopen.

Ons advies: het verhaal van je aanzoek – of het nu in zetel gebeurde terwijl je ongeschminkt in je pyjama zat, of op een Caraïbisch strand in je bikini – is véél belangrijker (en specialer) dan het droomaanzoek dat je in je hoofd had. Waarom? Omdat het júllie verhaal is, en niet dat van niemand anders.

via GIPHY

2. Je zal niet kunnen stoppen met staren naar je hand

Niet alleen pronkt er een prachtig nieuw juweel aan je vinger, de symboliek van je verlovingsring is genoeg om de hele dag lang naar je hand te staren. Zelfs als je zelden juwelen draagt, ben je volledig geobsedeerd.

Ons advies:
iedereen zal je ring willen zien, dus investeer in een manicure (en stop met staren terwijl je rijdt of de straat oversteekt).

via GIPHY

3. Je zal het verhaal van je huwelijksaanzoek wel 101 keer moeten vertellen

Zodra je verloofd bent, wil iedereen weten hoe het hele aanzoek is verlopen. Wen er maar aan. Maar hey, het verhaal vertellen van het moment waarop hij dé vraag stelde, is deel van de fun, toch?

Ons advies: om het je makkelijker te maken, kan je je verhaal neerschrijven en het op je huwelijkswebsite, blog of zelfs op Facebook posten, zodat al je vrienden en familie het tot in de details kunnen lezen.

via GIPHY

4. Mensen zullen vragen waar en wanneer het huwelijk zal plaatsvinden nog voor je er zelf over hebt kunnen nadenken

Je weet hoe dat gaat: iedereen is laaiend enthousiast, wat natuurlijk heel fijn is. Maar nog voor je de tijd hebt gehad om een to-dolijst op te stellen, vragen je vrienden familie al naar de details, zoals het menu en de jurk.

Ons advies: als je nog geen idee hebt waar en wanneer je trouwfeest zal plaatsvinden, verzin dan ondertussen een gepast antwoord. Zeg iets in trant van: ‘We zijn op dit moment gewoon zo blij dat we verloofd zijn. Er is nog genoeg tijd om alles uit te dokteren in de komende maanden.’ Geloof ons, they’ll take the hint.

via GIPHY

5. Pas getrouwde vriendinnen zijn plots experts in het plannen van een huwelijksfeest en zullen je – ongevraagd – advies geven

Er zijn verschillende redenen waarom ze dat doen. Sommige vriendinnen hebben post-wedding blues en missen de opwinding van toen ze zelf hun huwelijk planden, anderen denken gewoon dat ze je een plezier doen.

Ons advies: als een vriendin je advies geeft (zoals ‘Je mag geen kinderen uitnodigen op je feest’ of iets anders wat begint met ‘Je zou beter (niet)…’, accepteer dat dan vriendelijk en doe er verder mee wat jij wil. Het is een teken van vriendschap, dus je hoeft niet defensief te worden. Als je akkoord gaat met het advies, neem het dan dankbaar aan. Zo niet, bedank je de vriendin in kwestie en ga je verder met je plannen. Het is jóúw huwelijk, dus jíj beslist.

via GIPHY

6. Je zal trouwfilms en -series anders bekijken

Of je nu alle afleveringen van ‘Say Yes to the Dress’ hebt gezien of geen enkele, je zal plots véél meer interesse tonen in films en series over huwelijken.

Ons advies: geniet van ‘foute’ films, zoals ‘My Best Friend’s Wedding’ en ’27 Dresses’ en voel je niet schuldig omdat je je zondagnamiddag in de zetel doorbrengt terwijl je zeven afleveringen van ‘Say Yes to the Dress’ na elkaar bekijkt. Dat is nu eenmaal een van de guilty pleasures van een verloofde vrouw, dus geniet ervan zolang het nog kan.

7. Je relatie zal anders aanvoelen (ook al wonen jullie al jaren samen)

Een huwelijksaanzoek is exciting, maar ook bloedserieus. Jullie hebben net ingestemd om je aan elkaar te binden – tot in de eeuwigheid.

Ons advies: mochten jullie dat nog niet gedaan hebben, praat dan uitgebreid over jullie toekomstplannen. Willen jullie kinderen? Hoe zien jullie de combinatie daarvan met jullie carrières? Blijven jullie op de plek wonen waar jullie nu gevestigd zijn? Of willen jullie binnen enkele jaren verhuizen? Naar de stadsrand, of zelfs naar het buitenland? Dat soort gesprekken – waarbij jullie beiden verplicht worden om na te denken over jullie latere leven samen – zal jullie niet alleen dichter bij elkaar brengen, maar zal ook de huwelijksceremonie meer betekenis geven.

via GIPHY

Bruid in spe? Lees dan zeker ook deze artikels: