Home Lifestyle 6 verrassende weetjes over de populaire serie ‘Modern Family’

6 verrassende weetjes over de populaire serie ‘Modern Family’

Phil Dunphy speelt in de serie een makelaar, maar was in real life dakloos.

Instagram @abcmodernfam

Het wordt kouder buiten, dus we kruipen ‘s avonds met veel plezier onder een dekentje in de zetel voor een gezellige tv-avond. Nog een goede serie nodig om naar te kijken? Q2 zendt vanaf vanavond het negende seizoen van ‘Modern Family’ uit.

‘Modern Family’ is een heerlijke feelgoodreeks over drie families. Papa Jay Pritchett is hertrouwd met de veel jongere en vooral bloedmooie Colombiaanse Gloria, die een zoon heeft. Jays zoon Mitchell is holebi en adopteerde samen met zijn man Cameron een Vietnamees kindje, en zijn dochter Claire heeft samen met haar man Phil – die serieus wat vijzen kwijt is – drie kinderen.

Gekke stoten

In elke aflevering van de intussen al tien seizoenen, het voorlopig laatste seizoen speelt momenteel al in Amerika, staan de avonturen en gekke stoten die deze drie families tegenkomen centraal. Slappe lach verzekerd, al is er ook van tijd tot tijd een moment dat je het niet droog zal houden.

Q2 zendt vanaf vanavond – elke weekdag om 19u40 – het negende seizoen uit. Naar aanleiding daarvan geven we 6 verrassende weetjes over deze populaire serie:

1. Luke Dunphy is een genie

Luke Dunphy is de idioot van de familie. Hij heeft waarschijnlijk zaagmeel in plaats van hersenen in zijn hoofd zitten en hij steekt voortdurend domme dingen uit. In werkelijkheid is de acteur die Luke speelt, Nolan Gould, een echt genie. Hij haalde zijn middelbareschooldiploma al op zijn 13e en hij heeft een IQ van 150, waarmee hij bij de 2% slimste mensen ter wereld hoort. Knap staaltje acteerwerk, dus!

2. Dunphy-huis onbewoond

Het huis waar Claire Pritchett en Phil Dunphy in de serie zogezegd wonen met hun drie kinderen Luke, Alex en Haley, was lange tijd onbewoond. We kregen de gevel meermaals te zien in verschillende afleveringen, waardoor het huis uiteindelijk verkocht werd voor 2,5 miljoen dollar. Ktsching!

3. Jay Pritchett leest dezelfde krant als in ‘Married With Children’

Jay Pritchett, de pater familias, is vooral bekend als Al Bundy uit een andere serie ‘Married With Children’. Acteur Ed O’Neill leest zo’n twintig jaar later in ‘Modern Family’ exact dezelfde krant. Die editie is namelijk speciaal goedgekeurd om in series te verschijnen omdat ze geen gevaarlijke of onethische inhoud bevat. De actuawaarde is ondertussen wel nul komma nul.

4. Allereerste transgender kinderacteur

In het achtste seizoen was de allereerste transgender kinderacteur ooit op Amerikaanse televisie te zien. Die eer was weggelegd voor Jackson Millarker (8), die het vriendje van Lily speelde.

5. Phil Dunphy was dakloos

Ty Burrell, de acteur die Phil Dunphy speelt, was voor zijn rol in ‘Modern Family’ een tijdje dakloos, terwijl hij in de serie ironisch genoeg een succesvolle makelaar speelt. Hij kreeg na zijn studies geen job te pakken waardoor hij in een busje leefde, zich douchte in de fitness en eten stal uit hotels.

6. Claire was hoogzwanger

Julie Bouwen, die Claire vertolkt, was in het eerste seizoen in verwachting van een tweeling. Ze verborg haar bolle babybuikje heel handig door wasmanden te dragen of grote kussens voor zich te houden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.