Home HOME Flair test uit: slowjuicen

Flair test uit: slowjuicen

Trager, maar beter?

We weten het al langer dan vandaag: groente- en fruitsapjes zijn goed voor ons. Maar wat is nu de beste manier om sap te verkrijgen? Een slowjuicer zou wel eens het antwoord kunnen zijn.

De theorie

Waarom slowjuicing? Bij de klassieke sapcentrifuge worden groenten en fruit aan hoge snelheid door de molen gehaald, waardoor zuurstof zich mengt met het sap en je meer vitamientjes verliest. Een slowjuicer ‘kauwt’ heel traag, waardoor je méér sap met méér vitamientjes krijgt.

In praktijk

Eens de machine in elkaar zit, is het eigenlijk heel makkelijk om groentjes en fruit te… hoe zeg je dat… versappen! Zoals je in de video ziet knabbelt het toestel rustig weg – ook aan harde groenten – en krijg je een lekker sapje als resultaat. De droge pulp kan je gewoon opvangen in een beker en eventueel een tweede keer door de slowjuicer jagen om geen enkele druppel sap te missen.

En inderdaad, je krijgt meer sap. Met twee wortels en een appel had ik een stevig glas. Heerlijk!

Eindoordeel

De voordelen:

Na enkele dagen slowjuicen voel ik dat ik meer energie heb. Mijn huid heeft een betere teint. Het verschil met een gewone sapcentrifuge? Die vieze schuimlaag is er niet, waardoor de drankjes toch stukken smakelijker zijn.

Het nadeel:

Je moet een aantal delen  wel afwassen. Hier alvast een tip: doe dit meteen na het sappen. Als je onmiddellijk spoelt, gaat alles er meteen af en verlies je geen tijd met schrobben.

Tried and approved, dus!

De slowjuicer die ik testte, vind je hier.