Home HOME 5 tips om wél klaar te zijn voor de herfst

5 tips om wél klaar te zijn voor de herfst

Want het najaar heeft net zoveel voordelen als de zomer.

Er is geen ontkomen meer aan: de dalende temperaturen, grijze lucht en kortere dagen zorgen voor een instant herfstgevoel. En als je even alles op een rijtje zet, is dat écht niet zo’n ramp, want het najaar heeft net zo veel voordelen als de zomer. Beloofd!

1. Embrace fall en kijk niet in het verleden

De zomer is voorbij, deal with it. Terugdenken aan al die leuke dingen die je de afgelopen maanden hebt gedaan, is fijn, maar doe het niet te vaak. Focus je op de toekomst en denk aan de gezelligheid van de herfst die je te wachten staat, als in: heerlijke geurkaarsen branden, kruidentheetjes drinken en met je favoriete wollen wintertrui een hele avond Netflixen. Aaahhh…

2. Maak een herfstig Pinterestbord aan

Eens je de ontkenningsfase voorbij bent, is het tijd om all the way te gaan en je onder te dompelen in the joys van het najaar. Van gezellige decoratie-ideetjes tot heerlijke pumpkin pie: van zo’n uurtje pinnen wordt iederéén een herfstmens.

3. Relax en geniet…

Maak vanaf nu één avond per week vrij die je alleen aan jezelf spendeert. Het grootste voordeel: je hoeft het trieste herfstweer niet te trotseren en je blijft gezellig binnen. Neem een warm bad, lees een boek of kijk naar een cosy (lees: cheesy) film.

4. … maar ga ook eens naar buiten

Ook al hou je niet zo van wandelen, geef het toch een kans. Kies een route die je nog niet kent, dat maakt het interessanter. De zuivere, frisse herfstlucht is de beste die er is, en de crunchy blaadjes onder je voeten maken je instant gelukkig. Om nog maar te zwijgen over de portie vitamine D die je binnenkrijgt.

5. Denk aan leuke vooruitzichten

Heb je toch eens een dipje, kijk dan uit naar wat je nog te wachten staat. Je hebt misschien wel een leuke reis gepland? Begin dan alvast af te tellen en verlies de moed niet, want na regen komt zonneschijn. Letterlijk.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.