https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Fashion Dit zijn de zonnebrillen die je deze lente op je neus wil...

Dit zijn de zonnebrillen die je deze lente op je neus wil zetten

Of moeten we zeggen nu?

Sfeerbeeld © Getty

De zon schijnt rijkelijk op onze snoet en dus start onze zoektocht naar de perfecte zonnebril verrassend vroeg op het jaar. Heb jij nog niet de kans gehad om te achterhalen welke trends deze lente in zonnebrillenland zullen domineren? Geen paniek, want wij gingen op onderzoek uit zodat jij weet welk montuur op je neus te zetten.

Witte monturen

Beige wist het vorige lente van saaie tint tot trendkleur van het moment te schoppen, en dat is dit jaar het geval met wit. Een zomers wit jurkje heb je waarschijnlijk al in de kast hangen, net zoals die blouse met pofmouwen. Maar de trendkleur reikt verder dan je kleding, want we spotten de kleur ook in zonnebrillenland. Het grote voordeel aan een wit montuur is dat het bij de meest gekke accessoires past en toch een ware eyecatcher is.

Granny glasses

Blouses met kraagjes, gewatteerde jasjes, oversized knits… We hebben al flink wat trendstukken uit de kleerkast van onze schattige oma gestolen. Dit seizoen plunderen we dan weer haar kistje met accessoires. Want ja, naast kettingen met tijdloze parels zijn nu ook XL-zonnebrillen weer een ding.  Tortoise, vierkante vormen: het zijn maar enkele details die ons in het oog springen als we de grotere monturen even gadeslaan.

Gekleurde glazen

Nood aan een nieuwe zonnebril die net zo oogverblindend als de zon is? Kies dit seizoen dan eens voor getinte glazen. Geel, blauw, roze, groen, paars… werkelijk elke tint passeert de revue. Het grote voordeel aan dit type zonnebril? Het geeft je outfit meteen een vrolijke toets en dankzij de transparante glazen zal je gesprekspartner er nooit over klagen dat je geen oogcontact wil maken. We vinden de gekleurde glazen vooral terug in rechthoekige monturen of een cat-eye.

Aviator 2.0

Zijn die opvallende monturen niets voor jou? Geen paniek, want de aviator gaat deze lente en zomer nergens heen. Al komt ie ook in andere vormen zoals iets vierkantige glazen. De typische gouden rand is wel een blijvertje. De pilotenbril staat bovendien bijna bij iedereen goed, en je kunt hem gemakkelijk combineren met elk ensemble.

Stevige pootjes

Een stel grote glazen is één ding, maar wie echt een statement wil maken met zijn of haar nieuwe zonnebril kiest deze lente simpelweg voor een breed frame. Dit seizoen is de zijkant van je bril namelijk net zo belangrijk als de kleur. Hoe breder, hoe beter klinkt het motto hier.

Lees ook: