Home FASHION & BEAUTY Wat elke winterbruid moet weten

Wat elke winterbruid moet weten

Lente- en zomerbruiden worden misschien letterlijk in het zonnetje gezet, maar denk ook eens aan de voordelen van een winterhuwelijk. Een besneeuwde setting, gezelligheid troef en vééél warme chocoladesaus bij het dessert (wel oppassen met die jurk!). Anderzijds brengt winterweer ook een paar uitdagingen op beautyvlak met zich mee. En – je raadt het al – wij hebben de oplossing!

Kies een winterproof kapsel

Zomerbruiden moeten het opnemen tegen regen, winterbruiden hebben zo hun eigen klimatologische vijanden. Wanneer de lucht niet vochtig is, kan je haar droog en statisch worden. Dat laatste gebeurt zeker wanneer je je sluier afwerpt. Om zulke situaties te vermijden, kan je beter voor een opsteekkapsel gaan.


Kies ook een plan B

Je huwelijk zou kunnen plaatsvallen tijdens de hevigste sneeuwstorm van het jaar, dus wees daarop voorbereid. Op weervlak kan je maar beter van het ergste uitgaan. En je weet niet hoe je haar op sneeuw zal reageren, dus het is geen slecht idee om verschillende opties te hebben voor je lokken. Laat je kapper elke stijl uitproberen en kies samen voor een plan B. En C. Tot F.


Geef je droge huid wat ze nodig heeft

Vrouwen met een droge huid lijden nog harder onder de winter vanwege de constante temperatuursverschillen – buiten én binnen. De verwarming binnenshuis vreet aan het vochtgehalte van je huid, dus opteer voor een vloeibare foundation of een exemplaar in crèmetextuur. Voor eventuele bijwerkingen kan je beter voor transparant poeder kiezen dan voor zijn al te dekkende variant. Zo blijft je make-up fris en zie je er niet uit alsof er een pannenkoeklaag op je gezicht rust.

Doe niet aan trends

We vinden het allemaal leuk om te experimenteren met make-up en edgy uit de hoek te komen, maar je trouwdag is daar niet de beste gelegenheid voor. Besef dat je er binnen tien jaar niet gedateerd wil uitzien op de foto's, dus vermijd een té matte huid en/of mond, metallic eyeliner en neonkleuren. Kies voor een klassieke look met rode of roze tinten op je wangen en lippen, en een béétje zwarte eyeliner op de ogen. Jij hebt straks nergens spijt van!


Een beetje glitter moet

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je een beetje straalt op je grote dag, dus een sparkle hier en daar is wel degelijk toegestaan (lees: verplicht). Kies voor wat subtiele glans op je jukbeenderen en wenkbrauwbotten (highlightpoeder FTW!) en zorg voor glimmende accessoires. Zelfs je sluier mag bewerkt zijn met stras. Tijdens de wintermaanden is dat níét tacky.

Ben je na het lezen van dit artikel in een halve paniekaanval terechtgekomen, wensend dat je voor een zomerhuwelijk had gekozen? Well, don't. In de zomer heb je namelijk meer kans op smeltende make-up, een uitzakkend kapsel en zweetvijvers in en op je trouwjurk. Voorzie dus een goede lippenbalsem en ga nú voor dat altaar staan!