Home FASHION & BEAUTY Voorkom die miskopen

Voorkom die miskopen

8 tips voor tijdens het passen

We hebben allemaal wel een stapel miskopen in onze kleerkast hangen. Voorkom toekomstige foute aankopen door de kleren grondig te onderwerpen aan enkele voorwaarden. Volg deze 8 tips en je zal minder snel iets kopen dat in je kast zal blijven hangen. Een miskoop minder geeft je recht op een extra aankoop, toch?

Lees de wasvoorschriften goed

Moet het kleedje naar de droogkuis gebracht worden of niet? Dat kost je al snel veel geld. Bedenk dus op voorhand of die aankoop het waard is, en je het thuis niet in je kast laat hangen zodat het niet vuil kan worden. Wil je het nog steeds kopen nadat je weet dat het extra geld zal kosten om het te kuisen, dan is het waarschijnlijk geen miskoop.

Doe de rimpeltest

Je wil er een hele dag goed uit zien in je nieuwe bloesje of truitje dus is het belangrijk dat je outfit in het midden van de dag niet totaal verrimpeld is. Verfrommel het kledingstuk in de paskamer en hou het zo vast voor twintig seconden. Is het stofje nog steeds rimpelvrij, dan zal het hoogst waarschijnlijk gedurende de dag ook mooi in de plooi blijven.

Probeer het kledingstuk als een outfit

Doe dat topje niet aan boven de schoenen en jeans die je aanhebt als het er eigenlijk niet bij past. Zo weet je nooit met zekerheid dat het een mooi geheel zal vormen. Pas het dus met een bijpassende rok en schoenen om te zien of het echt mooi is. Enkel zo weet je zeker of het echt iets voor jouw is of niet.

Wandel mentaal door je kleerkast

Vaak hebben we de neiging om bij dezelfde soort topjes of kleuren te blijven. Vraag je dus eerst af of je al iets gelijkaardigs in je kast hebt alvorens je het koopt. Anderzijds is het ook belangrijk om stukken te kopen die passen bij wat er al in je kast hangt. Anders zal je het waarschijnlijk toch niet dragen.

Check ook de achterkant

Vergeet zeker niet de je achterkant te bekijken bij het passen. Misschien valt die blouse zeer onflatterend over je achterste of is dat topje toch iets te spannend aan je rug. Probeer in dat geval eens een andere maat. Je zal jezelf dankbaar zijn achteraf.

Bekijk je outfit ook in natuurlijk licht

In paskamers lijkt alles anders dan in echt daglicht. De kleur is misschien toch niet zo mooi als verwacht of kledingstukken die mooi waren in de paskamer doen je nu bleek lijken. Indien er geen daglicht te vinden is in de winkel, wandel dan richting de uitgang en bekijk het kledingstuk daar nog eens. Ben je nog altijd tevreden van de kleur, dan kan je het kopen.

Beweeg in je kledij

Gewoon stilstaan in een nieuwe outfit geeft je niet het juiste gevoel. Je moet tenslotte een hele dag of avond rondlopen in die kleren en ze moeten ten allen tijde goed blijven zitten. Wandel dus eens rond, zet je even, buk jezelf en rek je armen eens uit. Pas als je kledij goed blijft zitten bij elke actie kan je zeker zijn dat het een goede aankoop is. Tenzij je van plan was in een hoekje te blijven staan en lachen natuurlijk!

Bekijk de details

Test de rits op voorhand, of zie of de knopen of accessoires er goed aanhangen. Niets zo vervelend als thuiskomen met een blouse waar al 2 knopen van kwijt zijn of waar enkele studs zijn afgevallen. Bekijk ook of er voldoende stof is voor eventuele retouches. Zo kan je van je nieuwe kleding een uniek stuk maken.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.