https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Fashion De grootste vintage per kilo-verkoop van Europa strijkt binnenkort neer in Brussel

De grootste vintage per kilo-verkoop van Europa strijkt binnenkort neer in Brussel

Unieke stukken aan spotprijsjes!

getty images

Vintage lovers nemen er maar beter snel hun agenda bij, want eind deze maand slaat VinoKilo, de grootse vintage per kilo-winkel van Europa, zijn tenten op in Brussel. Betalen doe je er – zoals de naam al doet vermoeden – per kilo. En we weten allemaal wat dat betekent: unieke stukken aan spotprijsjes scoren. 

Noem het toeval of niet, maar net tijdens mei plasticvrij kondigt VinoKilo een heuse pop-up aan in onze prachtige hoofdstad. Voor wie nog nooit van het duurzame initiatief gehoord heeft: VinoKilo is eigenlijk een vintage pop-up warenhuis dat naar 95 (!) steden over de hele wereld reist en er vintageliefhebbers weet te verleiden met tweedehands kleding van de hoogste kwaliteit.

Hoewel VinoKilo een goed draaiende webshop heeft, gaat er niets boven wat fysiek snuisteren door de rekken, toch? Daarvoor kan je van vrijdag 28 mei tot en met zondag 30 mei terecht in Brussel, in Studio Citygate om precies te zijn. Dat gebouw ligt op nog geen 10 minuutjes van het treinstation Brussel-Zuid. Zo kan je meteen ook op een duurzame manier richting je shoppinguitje.

Stijlvol én duurzaam

Je zal er zowel kleding als accessoires (leren tassen, riemen, sjaals etc.) vinden en zoals het concept luidt, wordt die net zoals op de markt per kilo verkocht. Zo geldt er tijdens de drie dagen een vaste prijs van 35 euro per kilo. Niet slecht als je je bedenkt dat je daarvoor unieke stukken in de meest uiteenlopende maten kan krijgen, maar ook net zo goed bekende merken uit de jaren 60 tot 2000. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trendy polo van Ralph Lauren?

Sta jij nu al te poppelen om te shoppen? Het enige wat je hoeft te doen, is online een gratis ticketje scoren. Je krijgt daarbij de keuze om een tijdslot van een halfuurtje te boeken. Voorlopig zijn er nog heel wat vrije plekjes, maar geen paniek. VinoKilo brengt koffers vol vintageschatten mee en de voorraad wordt de hele dag aangevuld. Je vondsten kan je bovendien zowel met Bancontact als cash betalen.

PS vergeet je mondmasker niet mee te nemen voor tijdens het shoppen.

Lees ook: