Home FASHION & BEAUTY Beauty Vette huid? Deze drie essentiële stappen kan je beter niet overslaan

Vette huid? Deze drie essentiële stappen kan je beter niet overslaan

Hierdoor ga je nog van je vette huid houden.

Wie een vette huid heeft, ziet die waarschijnlijk eerder als een vloek dan een zegen. Je make-up blijft minder goed zitten en je huid lijkt altijd te glimmen. Dankzij de juiste verzorging zie jij voortaan wél de voordelen in van je vette huid. Bovendien heeft een vette huid heeft één heel leuk voordeel…

Vrouwen met een vette huid hebben er eerder een haat- dan een liefdesrelatie mee. En toch mag je blij zijn met je velletje, met de juiste tips haal je er immers het beste in naar boven. Volg deze drie essentiële stappen en maak je huid klaar om te shinen, maar dan op een goede manier.

1. Goed reinigen (maar niet te vaak)

Wanneer je huid er vet uitziet, heb je waarschijnlijk de neiging om ze gronding schoon te spoelen. Eens goed wassen kan een bevredigend gevoel geven, maar je mag er niet in overdrijven. Wanneer je je huid reinigt, haal je altijd een deel van haar natuurlijke oliën weg, waardoor ze droger wordt. De natuurlijke reactie van je huid is dan extra talg of olie aanmaken, waardoor je huid opnieuw vetter wordt.

Reinig je huid daarom maximum twee keer per dag en gebruik daarbij een milde cleanser. Verwijder voor het reinigen eerst je make-up met micellair water om zeker te zijn dat je huid écht schoon is.

2. Exfoliëren om te stralen

Een vette huid is vaak ook vatbaarder voor onzuiverheden en mee-eters, kies daarom zeker de juiste producten om je huid diep te zuiveren. Scrubben mag, maar doe het niet meer dan twee keer per week en gebruik een milde scrub. Een andere manier om te exfoliëren is met een peeling of chemische exfoliant. Die lost dode huidcellen op en maakt de poriën vrij, waardoor je minder kans hebt op onzuiverheden. Het stimuleert ook de aanmaken van nieuwe huidcellen, wat voor een natuurlijke en gezonde glow zorgt.

Een te agressieve scrub, bijvoorbeeld met ruwe deeltjes, zal je huid beschadigen en uitdrogen. Je scrubt de natuurlijke beschermlaag van je huid weg en omdat ze daardoor droog wordt, zal je huid nog meer olie aanmaken. Zo creëer je een vicieuze cirkel van extreme reacties waarbij een te vette huid afgewisseld wordt met een te droge.

3. Vergeet niet te hydrateren

De beste remedie om de olieproductie van je huid in toom te houden? Dat is hydrateren. Doe het ‘s morgens en ‘s avonds, meteen na het reinigen. Kies voor een product met een niet-comedogene werking. Dat verstopt de poriën niet en helpt puistjes te voorkomen. Kan je huid naast je dag- of nachtcrème nog wat extra hydratatie gebruiken? Gun jezelf dan zoals redactrice Laura een hydraterend sheetmasker, het helpt de vochtbalans herstellen en maakt je huid zacht en soepel. Goed nieuws, deze week (Flair 9) zit er eentje gratis bij Flair!

Vette huid = minder rimpels

Dit weetje zal je leuk vinden! Een vette huid blijft van nature beter gehydrateerd dan een droge huid en hierdoor heb je minder snel last van tekenen van ouderdom. Een droge huid is minder soepel en heeft dus iets meer kans op rimpelvorming. Bovendien worden fijne lijntjes ook zichtbaarder wanneer je velletje droog is.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.