Home FASHION & BEAUTY Fashion HEBBEN: Vans’ nieuwste collectie is een ode aan Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo

HEBBEN: Vans’ nieuwste collectie is een ode aan Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo

De iconische Kahlo staat bekend voor haar zelfportretten en kleurrijke, surrealistische schilderstijl.

© Vans

Harry Potter, Mickey Mouse, Van Gogh… Vans brengt wel vaker eerbetoon aan iconen uit de pop- en kunstgeschiedenis. Maar de jongste collectie van het Californische modelabel zou wel eens onze favoriet kunnen zijn. Ditmaal staat namelijk niemand minder dan Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo centraal.

Vans koos naar eigen zeggen voor Frida Kahlo ‘vanuit zijn ambitie om cultureel erfgoed te vieren en non-conformisten over de hele wereld te inspireren’.

De Mexicaanse Kahlo (1907-1954) staat bekend voor haar zelfportretten en kleurrijke, surrealistische schilderstijl. De Vans x Frida Kahlo-collectie toont een specifieke selectie van haar meest iconische werken en herinterpreteert die in klassieke Vans-ontwerpen.

Zo is er de OG Sk8-Hi LX met een zelfportret van Frida, de OG Authentic LX met een watermeloenprint over de hele schoen en geborduurde details, en de OG Slip-On LX die het wereldberoemde Kahlo-werk ‘Zelfportret met doornenketting en kolibrie’ uit 1940 afbeeldt. Elk model is voorzien van een gevulkaniseerde zool en een leren hielvoering.

De Vans x Frida Kahlo-collectie is vanaf nu verkrijgbaar bij geselecteerde Vans-verkooppunten. Surf voor meer info naar Vans.be.

1 / 3
Vans x Frida Kahlo
Vans x Frida Kahlo
Vans x Frida Kahlo
Vans x Frida Kahlo
Vans x Frida Kahlo

OG Sk8-Hi LX met een zelfportret van Frida – € 99,95.

Vans x Frida Kahlo
Vans x Frida Kahlo

OG Authentic LX met watermeloenprint over de hele schoen en geborduurde details – € 84,95.

Vans x Frida Kahlo
Vans x Frida Kahlo

OG Slip-On LX, die het wereldberoemde Kahlo-werk ‘Zelfportret met doornenketting en kolibrie’ uit 1940 afbeeldt – € 89,95.

Nog meer mode: