Home FASHION & BEAUTY Fashion Dit is het ultieme trucje om komende lente je kledingkast uit te...

Dit is het ultieme trucje om komende lente je kledingkast uit te mesten

Zo heb je geen excuses meer om al je ongedragen stuks nog een jaartje bij te houden.

truien
© Getty

Doe je elk jaar standaard een lenteschoonmaak in je kledingkast, maar is die vaak niet zo effectief? Lees: je hebt moeite om zaken weg te gooien ook al draag je ze niet zo vaak meer. Maak een van deze dagen dan eens een halfuurtje vrij om je kast op orde te hangen en binnen enkele maanden zal je vanzelf zien welke kledij je niet meer draagt.

Heb jij op 1 januari – buiten met een kater in de zetel liggen – geen plannen? Dan kan je al met een van je goede voornemens beginnen. Wie zich voorgenomen heeft om zijn of haar kledingkast uit te mesten, kan dit met de hulp van een handig trucje heel makkelijk doen. Wat moet je nu juist doen? Hang al je kleding met je kapstok in de omgekeerde richting in je kast. Vervolgens mag je wanneer je een stuk gedragen hebt het weer op de normale manier ophangen. Een moeilijke opgave voor de perfectionisten onder ons, maar het loont wel!

Wat is nu juist het resultaat? Wanneer het lente is en het seizoen voor een grote schoonmaak aangebroken is, zie je vanzelf welke stuks je al in maanden niet meer gedragen hebt. Zo kan je jezelf niet wijsmaken dat je het nog af en toe draagt wanneer dit duidelijk niet het geval is. De kledingstukken die je gedurende die paar maanden niet meer aangedaan hebt, kan je vervolgens doneren of verkopen. En op deze manier heb je meteen weer extra ruimte en centjes om zwierige lentejurkjes in huis te halen. Een win-winsituatie!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.