Home FASHION & BEAUTY Beauty Dankzij dit geheime ingrediënt blijft de make-up van Jennifer Lopez een hele...

Dankzij dit geheime ingrediënt blijft de make-up van Jennifer Lopez een hele avond zitten

Het zou ook helpen tegen overmatig zweten.

Jennifer Lopez
© Getty

Dankzij de koude temperaturen is zweten een van de laatste dingen die we momenteel doen, maar met de feestdagen in aantocht kan onderstaand product weleens van pas komen. Je wil toch niet dat na een paar uurtjes dansen op oudejaarsavond je foundation van je gezicht druipt, toch? Jennifer Lopez denkt er alvast net zo over en zweert bij dit ingrediënt om haar make-up een hele avond op zijn plaats te houden.

Als je al eens een optreden van Jennifer Lopez hebt gekeken, weet je dat haar make-up heel wat moet doorstaan. Door de warmte van de podiumlichten en al dat dansen zou je namelijk voor minder beginnen zweten. Nu heeft J.Lo hier zo haar trucjes voor. Volgens haar make-upartiest Scott Barnes gebruikt de popdiva namelijk een redelijk opmerkelijk product als primer voor haar make-up.

Magnesiumhydroxide

In een video op zijn YouTube-kanaal onthulde hij dat ze hiervoor Milk of Magnesia, een substantie met een hoog gehalte aan magnesiumhydroxide, gebruikt. ‘Het magnesium zorgt ervoor dat je poriën stoppen met zweten. Wel zou ik het niet aanraden voor dagelijks gebruik, want het heeft een uitdrogend effect. Koop zeker ook de originele versie en niet die met muntsmaak’, aldus de visagist van de zangeres. Nu is het exacte product niet bij ons verkrijgbaar, maar zijn er wel vergelijkbare producten met een iets lagere hoeveelheid magnesiumhydroxide te vinden

Hoe gaat dit nu precies in zijn werk? Je wil een minimale hoeveelheid (je hebt echt maar een klein beetje nodig) in een kommetje gieten. Dit breng je vervolgens aan met een watje. Het gebied rond je ogen wil je hierbij vermijden. Normaal gezien gebruik je het goedje als je last hebt van constipatie, maar in de beautywereld wordt het ook regelmatig gebruikt als primer. Hier werd echter nog geen onderzoek naar uitgevoerd, dus het gebruik ervan is op eigen risico. Wie het trucje toch eens wil proberen, kan dit doen op een klein plekje om zo te testen hoe je huid zal reageren.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.