Home FASHION & BEAUTY Fashion TREND: ienie mini zonnebrillen veroveren het straatbeeld

TREND: ienie mini zonnebrillen veroveren het straatbeeld

Less is more.

‘The bigger the better’. Dat was jarenlang het gezegde dat opging voor zonnebrillen. Vierkant, ovaal, rond, rechthoekig, whatever. Zolang ie maar lekker groot is. Die tijd lijkt nu voorbij, want de ninetieszonnebrillen zijn definitief terug! En die zijn ienie mini.

‘Big sunglasses hide all sins.’ Dan ligt onze vuile was voortaan op straat, want de kleine zonnebrillen zijn nu echt aan een opmars bezig. De jaren negentig domineren nog steeds het straatbeeld en onze kleerkast. Noem een trend uit dat decennia en o ja, hij wordt nu volop gedragen. Denk maar aan chokers, netkousen, bandshirts en zelfs scrunchies.

Trendsetter

Het heeft even geduurd bij ons, maar ook de kleine zonnebrillen breken stilaan door. Trendsetters zoals Kendall Jenner, Selena Gomez en Bella Hadid ruilden hun grote exemplaren al in voor een kleiner formaat. De zomer loopt dan wel stilaan op z’n einde, onze sunnies verdwijnen nog niet in de kast. Dat aangename herfstzonnetje vraagt ook enige bescherming. Wij zien alvast de voordelen in van een kleine zonnebril: je ziet er niet elke (zomer)vakantie uit alsof je bent gaan skiën én ze nemen een pak minder plaats in in onze handbagage. Hoera!

DropOne now @kendallandkylie

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

#cannes2017 #RihannaLovesChopard

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

#ad ❣️ Wednesday in my @reebokclassics #classicleather ??

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on


Lees ook: