Home FASHION & BEAUTY Fashion MICROTREND: met deze accessoires maak je je mondmasker nog stijlvoller

MICROTREND: met deze accessoires maak je je mondmasker nog stijlvoller

Een eyecatcher van formaat!

© Ysaline Pollet - Chloë Foubert

Hoewel die blauwe wegwerpmondmaskers je ook doorheen de coronapandemie kunnen loodsen, geven wij de voorkeur aan exemplaren met een trendy printje of een leuke quote erop. Toch kan je nu nog een stapje verder gaan in het personaliseren van je mondmasker, want blitse accessoires zijn nu officieel een ding.

Fashionista’s die mini-jurken inruilden voor kussens, de joggingbroek die het tot meest gegeerde kledingstuk schopte… Sinds de coronapandemie kwamen er al een aantal (gekke) modetrends aan het licht, maar wie flink wat tijd doorbrengt op Instagram heeft er misschien nog eentje gespot: de mondmaskeraccessoires. Heel wat fashionista’s halen het meeste uit hun burgerplicht om anderen te beschermen en bevestigen aan hun masker een chunky chain die je doorgaans aan een zonnebril ziet bengelen.

Toegegeven, het is een opvallend accessoire, maar wel een slimme oplossing! Wie tussen het boodschappen halen even naar adem wil happen in zijn of haar auto kan het masker namelijk netjes rond de hals laten hangen. Zo kan je het nooit in je auto vergeten én vermijd je dat je je masker zo maar in je handtas gooit. Daarin zitten namelijk ook ontelbare bacteriën. Hoewel we meestal gouden schakelkettingen spotten, zijn er ook exemplaren te vinden in tortoise of zelfs in fancy parels. De kettingen worden telkens met schuivertjes op de maskers bevestigd zodat je ze na enkele uurtjes gebruik makkelijk op een ander mondmasker kan klemmen.

Zei iemand daar kralen?

Wie nog een stapje verder wil gaan in het versieren van zijn of haar mondmasker, kan nog leuke kralen shoppen. Deze schuif je vervolgens rond de lintjes van je masker. Zorg er wel voor dat je mondmasker doeltreffend blijft. Hoe leuk sommige accessoires ook mogen zijn, doorprik de stof bijvoorbeeld niet met een hippe broche die je in je oma’s lade gevonden hebt. Laat ook te zware chains links liggen, want die zorgen er alleen maar voor dat je mondmasker zal afzakken.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.