Home FASHION & BEAUTY Beauty Met deze tips gaan je valse wimpers een stuk langer mee

Met deze tips gaan je valse wimpers een stuk langer mee

Gooi jij ze al na één of twee keer gebruiken weg? Dat is nergens voor nodig!

valse wimpers
© Allef Vinicius via Unsplash

Draag jij graag nepwimpers, maar gooi jij ze na één of twee keer gebruiken al weg? Dat is nergens voor nodig! Met de juiste zorg gaan jouw favoriete valse wimpers een stuk langer mee en wij geven je vandaag alvast dé tips die je nodig hebt om ze beter te onderhouden.

Valse wimpers zijn leuk voor een speciale gelegenheid of gewoon wanneer je zin hebt in iets extra’s. Maar als je ze na één of twee keer gebruiken al in de vuilbaak gooit, is er ook een duur prijskaartjes aan verbonden. Gelukkig kan je – als je er zorg voor draagt – ze makkelijk meerdere keren gebruiken en wij geven je dan ook enkele tips die zeker en vast goed van pas zullen komen als je regelmatig valse wimpers draagt.

Tips valse wimpers

Niet alleen je make-upborstels hebben even toe een grondige schoonmaak nodig. Ook je valse wimpers moet je na gebruik deftig proper maken, want ook hier kunnen bacteriën zich opstapelen. Als je dit niet goed, kan je namelijk al snel irritaties aan je ogen ondervinden.

Hoe moet je je nepwimpers nu precies schoonmaken? Wel, de eerste stap is eigenlijk om ze op de juiste manier van je oogleden te halen. Doe dit voorzichtig en trek ze er niet gewoon in één ruk vanaf. Als je dit wel doet, loop je het risico om enkele wimperhaartjes te verliezen. En dan hebben we het niet alleen over je valse wimpers, maar ook over je eigen lashes. Begin dus in je binnenste ooghoek en trek beetje bij beetje de band los van je oogleden.

Door je wimpers op deze manier van je oogleden te halen, gaan ze al een stuk langer mee. Door ze nadien grondig schoon te maken, kan je hun levensduur nog wat extra verlengen. Als eerste neem je een wattenschijfje en breng je een kleine hoeveelheid make-upremover (kies voor een exemplaar dat geen olie bevat). Tip: gebruik bij voorkeur herbruikbare wattenschijfjes. Zo voorkom je dat er kleine stukjes katoen blijven kleven aan je wimpers. Vervolgens wrijf je met het wattenschijfje over beide kanten van de wimpers en over de strip.

De tweede stap is om nu de lijm te verwijderen. Ondertussen zou deze al wat zachter moeten zijn en kan je dus een pincet gebruiken om de restjes voorzichtig (!) van de strip te halen. Nu ga je alles desinfecteren door opnieuw met een wattenschijfje over je nepwimpers te gaan. Vervolgens laat je wimpers goed aan de lucht drogen. Zijn ze hun vorm een beetje verloren? Dan kan je ze als ze nog nat zijn zachtjes opnieuw de juiste vorm geven. Zorg er ook voor dat je wimpers volledig droog zijn voor je ze opbergt. Anders zullen bacteriën en zelfs schimmels met veel plezier hun gangetje gaan. Last but not least bewaar je je favoriete exemplaar op een koele en droge plaats. Steek ze bij voorkeur in een klein opbergdoosje in plaats van ze gewoon in je make-uptasje of stoffige badkamerlade te smijten.

Door op deze manier met je valse wimpers om te gaan, gaan ze een stuk langer mee. Natuurlijk speelt ook de kwaliteit een rol, maar zelfs iets goedkopere exemplaren zou je zeker vijf tot acht keer kunnen dragen!

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.