Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: zo voorkom je dat je haar door de warmte futloos en...

AHA: zo voorkom je dat je haar door de warmte futloos en vet wordt

Je lokken kleven tegen je hoofd, voelen onfris en er valt niets mee aan te vangen? We got you.

Je huid gaat glimmen, je dijen schuren tegen elkaar en okselvijvers worden onvermijdelijk. Tja, de zomer brengt wat uitdagingen met zich mee. Maar futloos haar door de warmte, daar kunnen we gelukkig wél iets aan doen.

Zomerse boosdoeners

Als je dun haar hebt, ondervind je tijdens de zomermaanden waarschijnlijk nog meer moeilijkheden om er volume in te krijgen. Wanneer restjes chloor, zweet en zout in je haar achterblijven wordt het sneller vet en futloos. Lees: je lokken kleven tegen je hoofd, voelen onfris en er valt niets mee aan te vangen. BV-kapper en haarstylist Jochen Vanhoudt weet raad: ‘Gebruik een shampoo die je haar beschermt tegen de zon maar die tegelijk ook opgewassen is tegen zand, zweet en chloorresten.’

Volume, please

Neem ook uitgebreid de tijd om je shampoo goed in te masseren zodat alle vuilrestjes worden losgewerkt. Spoel daarna lang en grondig na met lauwwarm water. Wordt je haar heel snel vet, fris je haarwortels dan tussen wasbeurten in op met droogshampoo. Om meer volume te creëren kan je een volumemousse aanbrengen op je haarwortels om ze te liften. Wil je je kapsel nog een extra volumeboost geven tijdens het stylen, gebruik dan een beetje volumepoeder op de lengtes.

Onze favorieten

1 / 4
Volumemousse
Verfrissende droogshampoo
Zuiverende shampoo
Volumepoeder
Volumemousse
Volumemousse

De Mousse Au Lotus Volumatrice geeft dun en futloos haar extra volume, doet het glanzen en beschermt het tegen de zon – € 29,60 – Leonor Greyl, leonorgreyl.com.

Verfrissende droogshampoo
Verfrissende droogshampoo

De Refreshing Dry Shampoo absorbeert overtollige oliën, zweetrestjes en onfrisse geurtjes en geeft je haarwortels tegelijk een lift – € 12,50 – Rituals.

Zuiverende shampoo
Zuiverende shampoo

Pure Shampoo is 100 % plantaardig en reinigt je lokken op een erg milde manier – € 59 – Rainpharma.

Volumepoeder
Volumepoeder

Pure Abundance Hair Potion is een poeder dat in je handen transformeert tot een lotion. Het maakt je lokken dikker en geeft je coupe meer volume – € 26 – Aveda.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.