Home FASHION & BEAUTY Fashion 5 eenvoudige stylingtrucjes afgekeken van de streetstylesterren

5 eenvoudige stylingtrucjes afgekeken van de streetstylesterren

Dat wordt kinderspel!

stylingtrucjes
© Getty

’s Werelds meest stijlvolle vrouwen maken maar wat graag gebruik van een handvol trucs om hun outfit dat niveau hoger te tillen zonder daarbij bankroet te gaan. Benieuwd hoe? Ontdek hieronder dan snel de meest geniale hacks! 

Ga voor asymmetrisch

Als er één klassieker dit seizoen niet in je kast mag ontbreken, is het wel een hemd. Al dan niet een tikje oversized. Geen idee hoe je hem op een leuke manier kan stylen? Stop gewoon één kant losjes in je broek of rok. Het is de manier om een saaie secretaresselook te vermijden en je benadrukt er toch een beetje je taille mee.

Switch je schoenen

Dit trucje is poepsimpel: kies het tegenovergestelde van wat je doorgaans uit de schoenenkast zou trekken voor je outfit. Ruil je hoge hakken in voor platte laarsjes, je sneakers voor hoge hakken en je sandalen voor flipflops. Hoe meer verkeerd het voelt, hoe beter het is.

Speel met proporties

Een strakke bralette met een oversized gewatteerd jasje. Een lijvige top met een afgeknipte korte broek. Er stijlvol uitzien heeft alles te maken met het variëren van verhoudingen en het gebruik van contrast. Combineer niet alleen strakke en losse silhouetten met elkaar, maar ga ook eens voor een mix van dikke en lichte materialen, zoals satijn en wol.

Gecoördineerde duo’s

Kies twee (of drie) kleuren om je outfit op te baseren (in dit geval mintgroen en gebroken wit), en laat die tinten vervolgens terugkeren in je kleding en je accessoires. En voor de durvers: zelfs je make-up! Het maakt het mixen van kleuren heel eenvoudig en is de stylingtruc bij uitstek voor wie een monochrome outfit maar saai vindt.

Fancy shades 

Als je een outfit aantrekt en het voelt alsof er iets ontbreekt, is de kans groot dat het een zonnebril is. Nog beter als hij bij de rest van je outfit past, zoals dit roze paar hieronder. Ze zijn ook gemakkelijker aan te brengen dan oogmake-up, zeg maar.

Meer mode: