Home FASHION & BEAUTY Fashion TREND: deze oldskool legging is bezig aan een comeback

TREND: deze oldskool legging is bezig aan een comeback

Wat vind jij: go of no-go?

© Pinterest: The Zoe Report

Herinner jij je ook nog vaag de legging met een ‘voetje’ dat je over je voet of sok moest trekken? Yup, de oldskool broek met rekker uit de jaren 80 komt terug. Meer nog: het item ligt al in de winkels en wij zijn eigenlijk best wel fan. Wordt dit de nieuwe jegging?

Stirrup pants‘ is de correcte benaming voor een broek die onderaan een rekker heeft die je over je voet kan trekken. Oorspronkelijk werden leggings met stirrups vooral gebruikt door paardrijders, omdat de rekker de broek tegenhoudt, zodat ze tijdens het rijden niet naar boven kruipt in de laars. Dat is buiten de fashionista’s van vandaag gerekend, want zij hebben de broek een update gegeven en dragen de rekker over hun schoen, zodat hij voor de hak blijft zitten. Vooral gecombineerd met een paar gekleurde of witte pumps – zodat je de rekker goed ziet – is de broek bijzonder populair bij streetstylesterren.

Zowel stirrup leggings als broeken waren enkele seizoenen geleden al te zien op de catwalk en zijn nu bij bijna elk designermerk te krijgen. En dan kunnen de highstreetketens natuurlijk niet uitblijven. Dit exemplaar van Monki onder een oversized wollen trui? Kunnen wij wel mee leven.

Stirrup legging – € 25 – Monki.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.