Home FASHION & BEAUTY Fashion SKNDNV: de Belgische webshop waar je enkel duurzame Scandinavische mode kan bestellen

SKNDNV: de Belgische webshop waar je enkel duurzame Scandinavische mode kan bestellen

De Scandinavische cultuur heeft al langer een verantwoorde visie op de mode-industrie.

Slow fashion zit in de lift en is hipper dan ooit. Draag die duurzame kledingstukken in combinatie met een Scandinavische toets, en je kledingstijl is helemaal on point. Maar waar vind je die Noorse of Zweedse kledingstukken? Gewoon hier in België! Het enige wat je moet doen, is surfen naar de Belgische webshop SKNDNV.com!

De Belgische webshop SKNDNV is de place to be voor elke fashionista die haar kast wil omtoveren tot een Scandinavisch paradijs vol duurzame kledingstukken. Op 28-jarige leeftijd stampte Yolène Dollet samen met inkoopspecialist Martin Wacquier de webshop SKNDNV uit de grond. Nu, twee jaar later, is hij een van onze favoriete zoekopdrachten.

‘Het bekijken van de documentaire “The True Cost” was een echt keerpunt voor mij. Ik ben altijd een dwangmatige koper geweest en had een kledingkast vol goedkope kledingstukken waaraan ik eigenlijk niets had. Na het zien van de documentaire heb ik heel hard gehuild en nam ik het besluit om al mijn kleren te doneren aan goede doelen. Sindsdien kan ik geen Zara of H&M meer binnenstappen zonder schuldgevoel‘, aldus modegoeroe Dollet.

Tassen uit zalmhuid

Net omdat de Scandinavische cultuur al langer een verantwoorde visie op de mode-industrie heeft, haalde het Belgische duo daar inspiratie uit om hun standpunt door te trekken en slow fashion te promoten via hun eigen webshop. Met de e-shop proberen ze die Scandinavische merken nu ook in België populairder te maken.

Dollet en Wacquier kiezen enkel merken die meer dan één duurzaamheidscriterium hebben. Tussen die merken kan je kleding van merken als 2NDDAY, Gestuz en Studio EBN bestellen. Dat laatste merk maakt handtassen uit zalmleer, want de huid van heel wat vissen wordt in de voedingsindustrie toch vaak weggegooid.

Wil jij ook een duurzaam vleugje Finland, Noorwegen of Zweden aan je kleerkast toevoegen? Check dan zeker de hele collectie van SKNDNV op hun webshop!

Meer mode-inspiratie:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.