Home FASHION & BEAUTY Fashion Een ‘saaie’ kledingstijl is hotter dan ooit (en zo kom jij ermee...

Een ‘saaie’ kledingstijl is hotter dan ooit (en zo kom jij ermee weg)

De truc? Basic items op de juiste manier combineren!

© Getty

Imitatieleer, een tikje neon en impressionante blouses: de trends voor dit seizoen beloven onze garderobe flink op te fleuren. Toch spotten we de laatste dagen een trend in modeland die hier ver vandaan blijft. Sommigen noemen het saai en alledaags, wij noemen het oogverblindend mooi.

Een van onze favoriete bezigheden is zonder enige twijfel eindeloos scrollen door onze Instagramfeed en hier en daar wat hartjes uitdelen aan sublieme outfits. Hoewel we daarbij duidelijk een zwak hebben voor frivole jurkjes, liefst nog in romantische pasteltinten, stuiten we de laatste tijd vooral op looks die als saai en alledaags omschreven kunnen worden. En dat bedoelen we absoluut niet negatief, integendeel.

Modemeisjes als Claire Rose Cliteur en Alice Barbier lijken niets anders in hun garderobe te hebben dan een comfy sweater, een broek die lekker los zit en een paar sneakers. Oke, die sweater ruilen ze af en toe wel eens in voor een basic T-shirt met een oversized blazer, maar de sleutel tot hun prachtige looks blijft eenvoud.

View this post on Instagram

Casual 😃

A post shared by Sandra H. Sauceda (@filis_pina) on

Eenvoud siert

Noem het saai, noem het simpel, maar je moet toegeven dat het er gewoonweg goed uitziet. Zeker als je daarbij je kledingstukken binnen hetzelfde kleurenpalet houdt. Onze favoriet? Een neutraal kleurenpalet. Denk daarbij aan grijs, wit en alle mogelijke tinten beige. Kortom, stuks die ongetwijfeld al in je garderobe hangen en waardoor je ‘s ochtends in een wip de deur uit kan. Geen idee hoe jij die ‘saaie’ kledingstijl als een echte fashionista rockt? Wij geven je maar wat graag enkele concrete tips mee:

  1. Koop basic T-shirts en tops in bulk: zij vormen dan ook de basis van je ‘saaie’ garderobe. Ga dus op zoek naar jouw favoriete stof en snit, want je zal deze stuks dagelijks uit je kast halen bij deze trend.
  2. Oversized blazers zijn key: zoek een klassiek exemplaar uit dat je seizoen na seizoen weer uit de kast kan halen. Blijf daarbij ver weg van prints en opvallende knoppen in zilver of goud. Remember: eenvoud boven alles.
  3. Zoek een jeans uit die je met haast elk stuk kan combineren: de voorkeur gaat daarbij uit naar een lichte jeans in een ruimere snit. Geen skinny jeans dus! Ga voor de puurste vorm van denim en laat gescheurde jeans of een exemplaar met verschillende kleuren links liggen.
  4. Vul je capsulegarderobe aan met neutrale items: denk aan een losse gebreide trui, een paar nude enkellaarsjes of witte sneakers en een tijdloze tas. Op deze manier kan je naar hartenlust mixen en matchen zonder dat je daarbij angst moeten hebben voor een fashion faux-pas.

View this post on Instagram

shades of grey

A post shared by Claire Rose Cliteur (@claartjerose) on

View this post on Instagram

Fall uniform 😎

A post shared by Sandra H. Sauceda (@filis_pina) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.