Home FASHION & BEAUTY Fashion Pimkie is failliet: 24 winkels in België sluiten voorgoed de deuren

Pimkie is failliet: 24 winkels in België sluiten voorgoed de deuren

Het einde van een tijdperk...

Pimkie failliet
© Photo News

Vandaag gaat er een stukje jeugdsentiment verloren: de Belgische kledingwinkels van Pimkie werden door de rechtbank van Doornik failliet verklaard.

Pimkie was vooral voor nineties kids jarenlang dé go-to-winkel voor (ultra)skinny jeans, fluorescerende topjes met spaghettibandjes en spotgoedkope oorbellen. En hoewel de kledingketen altijd goed inspeelde op de nieuwste trends, verloor het de laatste jaren aan populariteit. Het is uiteindelijk de financiële impact van de coronacrisis die de doodsteek gaf. Eerder sloten al 35 winkels en een distributiecentrum en nu moeten ook alle 24 overblijvende winkels in België, waarvan acht in Vlaanderen, de boeken neerleggen. Ook in Duitsland en Spanje zou de keten in financiële moeilijkheden zitten.

Familie Mulliez

Het straatbeeld van onder andere Brugge, Sint-Niklaas, Hasselt en Leuven zal er binnenkort dus iets anders en vooral minder nostalgisch uitzien. In totaal verliezen helaas 136 mensen hun job. ‘De aankondiging sloeg bij de 136 werknemers in als een bom. Er werden tijdens het sociaal overleg nooit signalen gegeven dat een faillissement nakend was’, aldus vakbond ACV Puls in een persbericht.

Pimkie is in handen van rijke Franse familie Mulliez, die ook eigenaar is van enkele andere grote ketens waaronder Krëfel en Decathlon. In andere landen bouwt de familie het Pimkie-imperium intussen wel nog verder uit. Zo rolde het onlangs in het Verenigd Koninkrijk en China online winkels uit.

Lees ook: