Home FASHION & BEAUTY OPINIE: mannen en chokers, 5 redenen waarom het wél moet kunnen

OPINIE: mannen en chokers, 5 redenen waarom het wél moet kunnen

Mannen met chokers: yay or nay? Online Talent Joppe denkt er het zijne van...

Instagram: @joppe_dc
Hét topic van de afgelopen dagen was de choker. Er volgde een discussie nadat GQ een artikel online zette dat nogal veroordelend was voor mannen die chokers dragen. De gemoederen laaiden hoog op…
Verschillende onlineplatforms schreven aansluitend bij het artikel van GQ nogal lacherige stukken over dezelfde kwestie, maar ik wilde het anders aanpakken. Daarom vind je hieronder vijf redenen waarom mannen met chokers volgens mij wél moeten kunnen.
 

1) Genderhokjes zijn héél 2016

De chokers waarover het hier gaat, zijn op zich niks meer dan een lapje stof dat strak rond de nek gedragen wordt. Hoe kan je een gender geven aan een lapje stof? Is dat zo nodig ‘typisch vrouwelijk’? 
 

2) Kledij en accessoires zijn fun, niets meer en niets minder

Mode is een manier om je uit te drukken, en dat zou het moeten blijven, voor zowel mannen als vrouwen. Vergeet ook niet dat kleren uitgetrokken worden op het einde van de dag. Het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn! 
 

3) Mannen die de grenzen tussen genders opzoeken, het is niets nieuws

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw toonden helden als David Bowie en Prince al hoe het moet, en ze gingen dikwijls nog een stapje verder dan nu het geval is.
 

4) Niks leukers dan wat gezonde melancholie

De jaren 90 zijn helemaal terug in de modewereld, en chokers waren toen een van de grootste trends, dus is het niet verwonderlijk dat die terugkomt. Het is trouwens niet raar dat mannen iets later zijn wat betreft het oppikken van de chokerrevival, want over het algemeen komen mannen een seizoen achter qua trends. 
 

5) Beetje bad-ass

Eerlijk is eerlijk: of het nu rond een vrouwen- of mannennek is, chokers kunnen er gewoon gigantisch bad-ass uitzien. Geef toe: iedereen kan af en toe toch wel een hogere coolfactor gebruiken.
 

Hoeveel redenen er ook mogen zijn, het komt hierop neer: mode kent geen regeltjes (meer). If you like it, wear it! Zolang jij je comfortabel voelt in wat je draagt, zal je dat ook uitstralen, en dan is het een kwestie van tijd voor je omgeving bijdraait. Ik kijk er nu al naar uit om te zien hoe mijn vader zijn choker rockt (mopje, pap)! 
Joppe De Campeneere

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.