Home FASHION & BEAUTY Fashion Einde van een tijdperk: de modeshow van Victoria’s Secret wordt niet langer...

Einde van een tijdperk: de modeshow van Victoria’s Secret wordt niet langer uitgezonden op televisie

De show werd voor het eerst uitgezonden in 1995 en keerde jaarlijks terug naar het kleine scherm.

Al 20 jaar is de modeshow van Victoria’s Secret te zien op televisie, maar daar komt binnenkort verandering in. Vanaf volgend jaar zal de show namelijk niet meer uitgezonden worden. ‘Als we naar de toekomst kijken, vinden we een televisieuitzending niet meer passen’, aldus het merk.

Net voor het weekend hebben ze bij Victoria’s Secret bekendgemaakt dat hun jaarlijkse modeshow niet meer uitgezonden zal worden. Het is een beslissing die op veel verwondering kan rekenen, want de show is al jaren het voornaamste evenement van het lingeriemerk. Daarnaast was de show al 20 jaar te zien op de televisie.

‘We hebben nog eens goed naar ons merk gekeken en we vinden dat Victoria’s Secret moet evolueren en veranderen om in de toekomst meer te kunnen groeien’, klinkt het in het statement. ‘Met dat gegeven in ons achterhoofd hebben we besloten om de jaarlijkse modeshow te herbekijken. Een televisieuitzending is gewoon niet meer de juiste keuze.’ Wel stond er in de mededeling dat het bedrijf een nieuw evenement wil lanceren, en dat op verschillende platformen.

Dalende kijkcijfers

Hoewel de show al 20 jaar op de televisie te zien is, zijn de kijkcijfers niet meer wat ze geweest zijn. De modeshow werd voor het eerst uitgezonden in 1995 en werd toen door miljoenen mensen bekeken. Sindsdien zijn de cijfers drastisch gedaald. In 2013 keken bijvoorbeeld nog maar 9,7 miljoen mensen. Vorig jaar waren dat er nog maar 3,3 miljoen. De Victoria’s Secret-modeshow kreeg de afgelopen jaren ook veel kritiek omdat ze nog steeds niet werken met volslanke en transgendermodellen. Benieuwd of het merk ook daar verandering in zal brengen…

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.