Home FASHION & BEAUTY Beauty M.A.C post foto van lipstickmodel met ‘snorretje’

M.A.C post foto van lipstickmodel met ‘snorretje’

Het make-up merk weigerde het gezichtshaar te fotoshoppen, maar de meningen zijn verdeeld.

Shutterstock

M.A.C Cosmetics plaatste voor de allereerste keer een onbewerkte foto op hun Instagrampagina. Het cosmeticamerk fotoshopte de kleine haartjes op de bovenlip van het model niet, maar daar waren de meningen duidelijk verdeeld over.

Modellen in beautycampagnes lijken een voor een een gave huid te hebben zonder rimpels, haartjes, puistjes of andere oneffenheden (zie onderstaande foto). Toch hebben deze vrouwen – net zoals jij en ik – ook geen perfecte huid. Ze danken hun zogezegde babyvelletje niet aan een dure crème of nog duurdere schoonheidsbehandeling, maar een een computerprogramma genaamd Photoshop.

M.A.C wil dit onrealistisch schoonheidsideaal nu doorprikken en werken met échte vrouwen. Het merk plaatste daarom een onbewerkte foto op hun sociale media. De meeste mensen zien een mooie mond met volle lippen en prachtige witte tanden, die dankzij de prachtige schmink nog eens extra in de verf gezet worden.

Wie goed kijkt, ziet echter ook een aantal kleine donkere haartjes op haar bovenlip. Niks mis mee natuurlijk, want welke vrouw – blond of donkerharig – heeft er nu niet een paar donshaartjes op haar gezicht. Toch vonden heel wat internettrollen dit niet kunnen en spaarden ze het model niet met hun kwetsende commentaren. ‘Ontsla de mensen die dit soort advertenties maken’ of ‘Ze heeft langere snorharen dan mijn kat!’ klonk het op sociale media.

Gelukkig is niet iedereen zijn of haar verstand verloren en reageert het overgrote deel net heel positief op het onbewerkte beeld. ‘Nu ik zie dat jullie niet meer fotoshoppen, ga ik zeker jullie producten kopen’, ‘Naturel is zoveel mooier’, ‘Eindelijk een realistische foto‘, ‘Dank je om normale vrouwen af te beelden’ en ‘Dit soort advertenties zijn diegene die ik hoop dat mijn kinderen later zullen zien’ zijn maar enkele voorbeelden van de honderden enthousiaste commentaren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.