Home FASHION & BEAUTY Beauty Lush opent eerste verpakkingsvrije cosmeticawinkel ter wereld

Lush opent eerste verpakkingsvrije cosmeticawinkel ter wereld

Ondertussen weten we al dat kleine plasticdeeltjes het leven in de oceanen vernietigen en zelfs in ons eten terechtkomen. In een poging om de schade van onze consumptiemaatschappij in te dammen, werd mei plasticvrij in het leven geroepen. Ook Lush draagt een steentje bij in de strijd tegen plastic en opende de eerste verpakkingsvrije cosmeticawinkel ter wereld!

Op 1 juni opende Lush de deuren van ‘s werelds eerste ‘naked’ shop in Milaan. De winkel is een experiment voor het merk en verkoopt uitsluitend verpakkingsvrije producten. In juni vinden er instore events, workshops en filmscreenings plaats om ideeën uit te wisselen over een toekomst zonder plastic.

Het cruelty-free cosmeticamerk gaat nu nog een stapje verder en wil met al zijn klanten in gesprek gaan over hoe we dit wereldwijde probleem samen kunnen aanpakken.

Red de oceaan, go naked

Lush start vanaf maandag 18 juni met een wereldwijde campagne in alle vestigingen. Het doel is om de consumenten bewust te maken van de gevolgen van single-use plastics voor onze oceanen.

‘Bij Lush proberen we altijd creatieve oplossingen te vinden die een positieve impact hebben op de planeet. Neem de uitvinding van de allereerste verpakkingsvrije shampoo bar: jaarlijks worden hiermee bijna 6 miljoen plastic flessen bespaard. Sinds kort biedt Lush klanten ook een alternatief voor vloeibare showergel: namelijk een doucheproduct in vaste vorm. Op dit moment is 40% van de vaste producten naakt’, klinkt het bij het vegan merk.

Jelly Bomb

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In het kader van de campagne lanceert Lush de nieuwste Jelly Bomb, in de vorm van een zeeschildpad.

De bath bomb heeft een aardse geur van cipres- en sandelhout en een verfrissende toets van dennen. Zodra de bath bomb in aanraking komt met water, komt uit de buik van de schildpad agar agar-jelly tevoorschijn. Dit glibberige goedje symboliseert de dreiging waarmee zeeschildpadden dagelijks worden geconfronteerd door afval in de oceaan.

Lees ook: