Home Lifestyle Dieren LOL: dit schattige varken ontwerpt de meest kleurrijke horloges

LOL: dit schattige varken ontwerpt de meest kleurrijke horloges

‘Pigcasso’ ontwerpt uitsluitend voor het goede doel, want alle opbrengsten gaan naar een dierenwelzijnsorganisatie.

Wie onze redactrices een beetje kent, weet dat niet alleen chocolade, maar ook überschattige dieren onze hartjes instant sneller doen slaan. Hoewel het dan meestal om een Brits korthaar of een worsthondje gaat, is het dit keer een koddig varken dat onze dag compleet maakt. Maak kennis met Pigcasso: een schilderend varken dat een kleurrijk horloge ‘ontwerpt’ voor Swatch.

Pigcasso is allesbehalve een groentje als het op schilderen aankomt. Het hangbuikvarken maakte exact een jaar geleden naam en faam in de kunstwereld dankzij een expo in Kaapstad. Daar hingen abstracte schilderijen aan de muur die het varken eigenhandig creëerde. Pigcasso ontdekte haar passie voor kunst naar eigen zeggen in het opvangcentrum Farm Sanctuary SA  bij verzorgster Joanne Lefson. Zij redde het lieve varken enkele jaren geleden uit een varkensboerderij en ondersteunt sindsdien haar creatieve uitspattingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het goede doel

Het ruim 200 kilo zware talent werkt met kindvriendelijke, niet-giftige verf en schildert enkel voor het goede doel. Hoewel de werken van Pigcasso gemakkelijk voor 670 euro over de toonbank gaan, kan je haar talent nu ook met een beperkter budget in huis halen. Het varken heeft namelijk een horloge ontworpen voor Swatch dat geheel in haar stijl past. De Swatch Art Special is namelijk uitgerust met een wit bandje vol groene verfvegen en blauwe spatten. Zo komt de roze wijzerplaat helemaal tot zijn recht.

Bij elk horloge krijg je trouwens ook een kopie van één van Pigcasso’s kunstwerken en een echtheidscertificaat. Alle opbrengsten van Pigcasso’s werk gaan naar de dierenwelzijnsorganisatie Farm Sanctuary SA, die meer bewustwording rond het welzijn van boerderijdieren probeert te creëren.

Pigcasso’s horloge is nu te koop voor € 110 via de website van Swatch en in de winkels.

Lees ook: