Home FASHION & BEAUTY Klaar voor kort haar?

Klaar voor kort haar?

Flair
Meestal ontbrak het je aan lef. Of je had het juiste kapsel nog niet gevonden. Maar nu is het anders, nu ga je resoluut voor kort. De schaar erin! Voor de twijfelaars: deze week vind je in Flair 31 korte kopjes ter inspiratie.

Wil je 't kort en wel nu? Dan hoop je dat de kapper je asap onder handen kan nemen. Je haart kort knippen lijkt wel een nieuwe start. Out with the old, in with the new!

Hoe kort ga je?

Je kan kiezen voor een bob. Kort, of een iets langere versie, of gewoon allebei gecombineerd in een asymmetrische versie. Echte waaghalzen gaan voor een pixie cut. Lekker fris en ultrakort.

Vóór je de schaar erin zet, enkele weetjes.

  1. Lang haar is zwaar, dus een kort kopje is veel lichter. Heb je krullen of golven in je haar? Bij lang haar worden die door het gewicht naar beneden getrokken en zijn ze heel relaxed. Als je haar korter is, zal het dus harder krullen.

  2. Als je van lang naar kort haar gaat, gebruik je beter andere stylingapparaten. Investeer in goede tools voor kort haar. Met een dunnere krul- en stijltang krijg je je korte lokken beter onder controle.

  3. Een groot voordeel van kort haar? Het is sneller droog! Probeer je haar voor de helft droog te föhnen en doe er dan wat stylingproduct in. Laat je haar daarna aan de lucht drogen.

  4. Kort haar = minder shampoo. En dat is goed voor je portemonnee.

  5. Kort haar moet je sneller laten knippen. Kies dus een leuke kapper uit, want je zal er veel tijd mee spenderen. Een kort kopje moet je onderhouden: het model groeit er snel uit.

  6. Ons haar is heilig. Het is dus even slikken als de schaar erin wordt gezet. Denk goed na vooraleer je de stap zet. Maar hey, change is good. En wat als je 't toch niet mooi vindt? Dan zit er niets anders op dan wachten tot het weer groeit. Een schamele troost, we know.

  7. Als je een bad hair day hebt bij lang haar, dan draai je het in een knotje of kies je voor een losse vlecht. Dat kan dus niet meer bij kort haar. Remember that!

Kort haar is een commitment. Maar het is oh zo sexy en perfect voor de zomer!

FL10

Goed nieuws: je kan Flair ook lezen op je tablet! Download snel de gratis app op MagStore en lees je favoriete magazine altijd en overal.

 

Heb je een abonnement op de papieren Flair? Dan is je toegang tot de digitale Flair inbegrepen.