Home FASHION & BEAUTY Beauty Recht van de catwalk: dit zijn nu al de kapseltrends voor de...

Recht van de catwalk: dit zijn nu al de kapseltrends voor de herfst

Bij ons is de winter nog niet (officieel) voorbij of ze hebben in New York al de kapseltrends voor komend najaar geïntroduceerd. Tijdens New York Fashion Week Fall 2019 zagen we verschillende haarstijlen terugkeren en die zetten wij vandaag op een rijtje voor jullie.

Waar wij net uitkijken naar de lente en zomer zitten ze in de Verenigde Staten al een seizoen verder. Zij hebben net New York Fashion Week Fall 2019 achter de rug en daar konden we heel wat kapseltrends voor het najaar spotten. Sommige haarstijlen vergen net iets meer oefening, maar gelukkig hebben we nog enkele maanden om deze kapsels onder de knie te krijgen.

Trend 1: accessoires, accessoires en accessoires

Van een paardenstaart die versierd is met metalen kettinkjes tot een hoofddeksel dat volledig bezet is met parels. Aan haaraccessoires was er op de catwalk geen gebrek. Niet meteen een look waar je mee over straat kan, maar je kan het wel als inspiratie gebruiken om er volgens je eigen ding mee te doen. Ga op zoek naar enkele accessoires waar jij je comfortabel mee voelt en probeer ze binnenkort eens uit op de festivalweide. De ideale plek om te experimenteren en zo ben je meteen een trendsetter.

Trend 2: dotjes met een twist

Een dot is een van onze favoriete haarstijlen, zeker als je je lokken al een dag niet gewassen hebt. Je ziet er namelijk nog steeds verzorgd uit terwijl je met minimale inspanning een mooi kapsel gecreëerd hebt. Ook voor komend najaar zijn dotjes nog steeds helemaal in, maar niet de messy variant waar we zo van houden. Op de catwalk zagen we letterlijk enkele kunstwerkjes met indrukwekkende lussen of twists passeren. Deze trend vergt dan ook een beetje oefening.

Trend 3: opvallende vlechten

Ook vlechten zijn nooit echt weggeweest en zien we komende herfst nog veel terug. Dit jaar is de regel: hoe langer je vlecht, hoe beter. Je look afmaken doe je door een accessoire zoals bijvoorbeeld een leuke bloem onderaan je vlecht vast te maken.

Trend 4: waves in alle vormen en maten

Alles komt terug in de mode-en beautywereld en dat is ook het geval bij kapsels. Dit retrokapsel is namelijk aan een echte comeback bezig. Met dit soort van golven wil je een slag in een soort van s-vorm gaan creëren. Niet heel makkelijk, maar het ziet er wel erg glamoureus uit. Werk deze look zeker af met een haarspray om de vorm van je krullen te behouden.

Naast bovengenoemde s-vorm zijn er nog twee soorten waves die we gespot hebben. Ook hele zachte, glanzende golven keerden meerdere keren terug op de runway. Tip: om deze look te recreëren rol je de krul (terwijl hij nog warm is) weer op en maak je hem vast met een speldje. Als alles afgekoeld is, maak je alle krullen los en ga je er voorzichtig met een borstel door.

Last but not least zagen we ook de zogenaamde ‘bekjes’ een aantal keer voorbijkomen. Je kan hier een speciale haartool voor kopen, maar het lukt ook prima met een stijltang. Maak verschillende kleine vlechtjes in je haar en ga er vervolgens enkele seconden met de tang over. Redactrice Charlotte probeerde het alvast voor jullie uit.

Trend 5: een lage paardenstaart

Onderstaande kapseltrend is alvast de makkelijkste om thuis zelf te doen. Zorg dat je haar kaarsrecht is en maak vervolgens een middenstreep. Nu wil je al je haar onderaan vastnemen en een lage paardenstaart maken. Simpel en stijlvol!

View this post on Instagram

@alannaarrington ?

A post shared by LaQuan Smith- Designer (@laquan_smith) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.