Home FASHION & BEAUTY Beauty Je huid beschermen tegen de winterzon: dit product past het best bij...

Je huid beschermen tegen de winterzon: dit product past het best bij jou

Avontuurlijk of huismus: wat voor wintermens ben jij?

We vertelden je onlangs nog dat het in de winter minstens even belangrijk is als in de zomer om je huid goed te beschermen tegen de zon. Kijk jij al uit naar je volgende zondagswandeling in het bos? Of kijk je er eerder tegenop om onder je warme dekentje vandaan te komen? Welk type je ook bent tijdens de winter, je huid beschermen tegen UV-stralen is altijd nodig. Ontdek welk product het best bij je past.

Snowbunny

Je skilatten of snowboard liggen al klaar voor je volgende skireis en je kan niet wachten om de zon weer op de bergtoppen te zien schijnen. Een actieve wintersportvakantie is all you need om met een fris kopje en fit lijf de rest van de winter door te komen. Dat je een flink laagje SPF moet aanbrengen vooraleer je de piste opgaat, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen, maar vergeet niet om je crème ook gedurende de dag opnieuw aan te brengen. Deze Piz Buin Mountain Suncream is een all-time favourite onder de skiërs en beschermt je huid tegen zonnestralen en barre weersomstandigheden.

Mountain Suncream – € 8,52 – Piz Buin, via Drogisterij.net

Zondagswandelaar

Je houdt ervan om de frisse winterlucht op te snuiven tijdens een lange wandeling in het bos of op het strand. Hoe roder je neus, hoe beter de wandeling. Om te vermijden dat je nog een hele week met een rode neus rondloopt, kan je maar beter een laagje zonnecrème aanbrengen alvorens je op pad gaat. Deze RAD met SPF15 beschermt niet alleen tegen UV-stralen, hij bevat ook antioxidanten en vitaminen die je huid voeden en versterken tijdens de winter. Hij laat geen vet laagje na, dus je kan hem perfect als dagcrème gebruiken onder je make-up.

RAD SPF15 – € 33,50 – Environ, bij Parfuma.

Huismus

Hoe minder tijd je in de koude moet doorbrengen, hoe liever. Dekentje, warme chocomelk en Netflix zijn jouw kernwoorden voor een geslaagde winterse weekenddag. Als het écht moet, zet je wel enkele stappen in de buitenlucht, om een namiddagje te gaan winkelen of gewoon omdat je anders niet op je werk geraakt. Zelfs in die korte tijd kunnen UV-stralen al een impact hebben op je huid. Om dat te voorkomen kan je dus ook maar beter je voorzorgen nemen, al hoef je niet zo intensief te smeren als de hierboven vermelde actievelingen. Een CC-crème of foundation met SPF zoals deze van Estée Lauder is al een flink compromis.

Double Wear Nude Foundation SPF30 – € 44,24 – Estée Lauder.

Overwinteraar

Valsspelen is toegestaan. Als jij liever enkele dagen, weken of maanden gaat overwinteren in warmere oorden, dan kunnen we je alleen maar groot gelijk geven. Als je je huid goed beschermt en de juiste producten smeert, slaag je er misschien wel in om je bruine kleurtje te behouden tot wanneer het hier bij ons weer lente wordt. Is je lichaam vrijhouden van strandzand je grootste zorg deze winter (jaloers!), dan biedt deze Idéal Soleil anti-zand-zonnecrème daar een oplossing voor.

Idéal Soleil Anti-Sand Milk – € 20,35 – Vichy, bij de apotheek.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.