Home FASHION & BEAUTY Beauty MUST DO: maak je huid klaar voor de zomer in slechts 4...

MUST DO: maak je huid klaar voor de zomer in slechts 4 (!) simpele stappen

Makkelijk én snel!

© Getty

Staat een frisse en stralende huid op je verlanglijstje? Maak je geen zorgen, want in slechts 4 poepsimpele stappen krijg je je gelaat in een mum van tijd helemaal summerproof. Wie haar huid een extra boost wil geven, haalt Flair van deze week in huis, want die bevat de pocket ‘Gelaatsverzorging voor maar € 25’. Ideaal voor wat me-time!

STAP 1: drink voldoende water

Wil je deze zomer een stralende en soepele huid? Dan is het belangrijk om voldoende water te drinken. Om je huid optimaal te hydrateren, zou je zeker anderhalve liter per dag moeten drinken. Tip: zorg dat je steeds een plastic flesje bij hebt dat je opnieuw kan vullen. Zet het in het zicht op je bureau. Wedden dat je op het einde van de werkdag al superveel gedronken hebt?

STAP 2: ga voor een milde reiniging

Om je huid te reinigen en je make-up te verwijderen, kies je maar beter voor een redelijk mild product. Zo raakt je huid niet extra gedehydrateerd. Ga bijvoorbeeld voor micellair water. Giet een kleine hoeveelheid daarvan op een wattenschijfje en maak daarmee je huid schoon.

STAP 3: gebruik een dag- en nachtcrème

Na het reinigen van je gelaat zit het er nog niet op. Belangrijk is om je huid nadien extra te hydrateren. ’s Ochtends doe je dat met een dagcrème, en dan liefst eentje met een SPF erin, waardoor je huid meteen beschermd wordt tegen de schadelijke uv-stralen van de zon. Op het einde van de dag, na je reiniging, breng je een nachtcrème aan. Die is vaak iets rijker qua textuur, want de crème bevat actieve bestanddelen die de hele nacht goed inwerken op je huid.

STAP 4: vergeet je lippen niet

Een stralende huid in combinatie met droge lippen? Dat ziet er natuurlijk niet uit, en toch zijn onze lippen iets wat we vaak vergeten. Breng daarom voor je gaat slapen een dikke laag lippenbalsem aan. Ook wanneer het buiten erg warm is, neem je maar beter een exemplaar mee in je tas. Als je merkt dat je lippen droog aanvoelen, kan je ze zo meteen een hydratatieboost geven.

Nog meer beauty: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.