https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY How to: sexy rode lippen

How to: sexy rode lippen

Tips van onze beauty-experten!

Reporters
Rode lipstick is jouw beste vriend, want: een rode mond is classy en supervrouwelijk, en hij boost elke look. Met deze tips teken jij de perfecte rode lippen.

De perfecte rode lippen:

Dit moet je weten over rode lippen

  • Lipliner als basis is een must: hij houdt de lippenstift de hele dag op z’n plek en voorkomt op die manier uitlopers. Kies een tint die lijkt op die van je lipstick of ga voor een kleurloze variant.
  • Rode lippenstift met blauwe ondertoon laat je tanden witter lijken. Win-win! Eentje met een oranje ondertoon laat je tanden geler lijken.
  • Vermijd lipstick op je tanden (gênant!) door je vinger in je mond te steken en hem er vervolgens tussen je lippen door weer uit te halen. Wat op je tanden terecht had kunnen komen, zit nu op je vinger. Een minder smakelijke truc: doe vaseline op je tanden, want daaraan kan lipstick zich niet hechten.

Zo creëer je de perfecte rode lippen

How to: rode lippen

Stap 1: teken met een lippotlood een ‘x’ in het midden van je bovenlip door de natuurlijke curve van je cupidoboog te volgen.

Stap 2: ga met een lipliner langs je natuurlijke liplijn.

Stap 3: gebruik het lippenpotlood om je lippen (binnen de lijntjes) in te kleuren.

Stap 4: breng de lippenstift aan over je hele lippen, bovenop de liner.

Stap 5: neem een servet en wat transparant poeder. Ga met je poederkwast over het papier om de lipstick te setten. Breng nog een laag lippenstift aan – die zit dan muurvast.

Stap 6: gebruik eventueel een fijn kwastje en concealer om de randjes van je liplook te perfectioneren. All done!

Een goeie voorbereiding is het halve werk

Een felle kleur lipstick werkt alleen mooi op egale, gladde lippen. Je moet eerst scrubben en daarna flink wat balsem smeren voor je de kleur aanbrengt, anders is het resultaat onverzorgd. Zijn je lippen niet lipstickproof ? Hou het dan bij een gekleurde balsem en smeer ze enkele avonden op rij in met kokosolie. Even later zijn ze weer helemaal zacht en rimpelloos.

DIY-scrub

Je hebt geen dure lipscrub nodig. Meng lippenbalsem met citroensap en suiker, en draai daarmee cirkels over je lippen.

Mooi met rood: combitips

  • Niks mis met ’n dubbele focus op ogen én lippen, maar hou er rekening mee dat het effect best fel is. Hou je het liever subtiel, combineer dan met een eyeliner of enkel mascara. Date night? Een donkerrode lippenstift is nog nét dat tikkeltje sexyer dan vuurrood, én een grote trend dit najaar.
  • Durf eens te variëren in de finish van je lippenstift. Het verschil tussen mat en glossy is hemelsbreed! 
  • Een felle (donkere) tint lipstick kan je lippen optisch versmallen. Dep dus wat highlighter in het midden van je onderlip én op je cupidoboog (het hartvormige deel van je bovenlip) om je lippen voller te laten lijken.

Dit zegt de vorm van je lippen over je persoonlijkheid. Dankzij dit wondermiddeltje heb jij in no time vollere lippen. Quiz: raad de rode lipstick-monden van de celebs. En wist je dat Louboutin een lipstickcollectie heeft uitgebracht?

Bron: Flair 38, 2015 – Tekst: Martine Verhoeven