Home FASHION & BEAUTY Hoge hakken voor kleine meisjes

Hoge hakken voor kleine meisjes

Het Suri Cruise-effect

Reporters
Het was mini-fashionista Suri Cruise – dochter van Tom en Katie Holmes – die enkele jaren geleden voor controverse zorgde toen ze op de prille leeftijd van drie hooggehakt aan mama's hand verscheen. Ondertussen verkopen steeds meer kindermerken kleine hakjes en wij weten niet goed wat we ervan moeten denken.

Elk klein meisje gooit haar moeders parelsnoer wel eens om en schuift door de slaapkamer op hoge – en te grote – hakken. Maar wat als het niet bij verkleden blijft? Meer en meer merken verkopen sleehakjes en kitten heels voor kids. De ontwikkeling staat ook al te boek als 'het Suri Cruise-effect', een verwijzing naar de dochter van Tom Cruise en Katie Holmes.

Suri Cruise

Suri is ondertussen zes en een echt stijlicoon. Ze draagt miniatuurversies van dure designeroutfits en er zijn talloze stijlblogs die haar vestimentaire keuzes vastleggen. Mama Katie heeft in interviews al verschillende keren gezegd dat haar modebewuste dochter haar kleren zélf uitkiest – ook de ieniemini hakjes waarop ze sinds haar derde rondsloft.

De schoenen van Suri zorgden destijds voor heel wat verontwaardigde reacties, maar ondertussen heeft de trend zich doorgezet. Merken als Gap en Steve Madden hebben in hun kinderschoenencollecties heel wat plateaus en hakjes van verschillende hoogtes. Amerikaans designer Michael Kors heeft zelfs een sandaaltje voor kleine meisjes ontworpen met een hiel van ruim vier centimeter.

Daarop beginnen wìj al haast te waggelen.

Dokters zijn het erover eens dat hakken allesbehalve gezond zijn voor ontwikkelende voetjes. Opvoedingsdeskundigen vinden dan weer dat kinderen zo lang mogelijk kind moeten kunnen blijven. Zich spiegelen aan mama mag, maar meisjes krijgen later nog tijd genoeg om rond te hossen op pijnlijk hoge stiletto's.

Zijn jullie het met ons eens of niet? Laat het vooral weten in de reacties!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.