Home FASHION & BEAUTY #Flairtestuit: de elektronische reinigingsborstel voor je gezicht (UPDATE)

#Flairtestuit: de elektronische reinigingsborstel voor je gezicht (UPDATE)

Getest en goedgekeurd!

Eerder deze week kondigde ik aan dat ik de nieuwe One Touch Facialist van Philosophy zou gaan testen. Ik heb hem intussen een vijftal dagen elke dag gebruikt en kom bij jullie terug met een verdict. En dat is best positief.

Mijn reactie was na een paar dagen testen al meteen heel positief. Mijn huid voelde zacht aan en mijn foundation verdeelde zich 's morgens veel beter over mijn gelaat. Het toestelletje is bovendien super handig en makkelijk te gebruiken. Het reservoir dat de reinigingsgel bevat, zorgt ervoor dat hij ideaal is om mee op reis te nemen, want je hoeft geen extra flesje mee te zeulen.

Opgelet: puistjes zijn mogelijk

De eerste dag nadat ik mijn gezicht met de borstel had gereinigd, verscheen er al meteen een puistje op mijn kin en eentje op mijn voorhoofd. Niet zo fijn, maar na wat research te hebben gedaan, realiseerde ik mij dat het normaal is en deel uitmaakt van een diepe reiniging. Je poriën maken zich vrij en sturen 'vuiligheid' naar buiten, dat kan zich uiten in puistjes.

Volgens de meeste ervaringen kan dit zich gedurende een paar weken voordoen als je voor het eerst een elektronische reinigingsborstel gebruikt. Eens je door die moeilijke periode heen bent, blijft je gelaat clean en egaal.

Philosophy uitgetest

Elke dag?

Het wordt gewoonlijk aangeraden om een elektronische reinigingsborstel dagelijks te gebruiken. Gedurende 60 seconden behandel je je wangen, kin, neus en voorhoofd. Tijdens mijn testperiode heb ik die raad opgevolgd en heb ik hem elke avond gebruikt voor het slapengaan.

Omdat mijn huid eerder aan de gevoelige kant is en er van zichzelf best egaal uitziet, vind ik het voldoende om deze reinigingsmethode op lange termijn maar drie à vier keer per week te hanteren.

Enkele handige tips

Als je besluit om je huid voortaan te reinigen met een elektronisch toestel, lees dan eerst even deze belangrijke tips.

  • Voor je aan de slag gaat, verwijder je best voorzichtig je oogmake-up met een watje en make-upremover of micellair water. De reinigingsborstel mag je natuurlijk niet rond je ogen gebruiken.
  • Na een elektronische reiniging is het ideale moment om een serum aan te brengen. Je huid is volledig proper en klaar om actieve stoffen goed op te nemen.
  • Vergeet nooit je huid te hydrateren na dit reinigingsproces. Je hebt namelijk je gelaat ontstript van haar natuurlijke olieën waardoor je het opnieuw moet voeden en hydrateren met een dag- of nachtcrème.
  • Spoel je borstelkop na elk gebruik goed af en vervang hem om de drie maanden door een nieuwe.
  • Heb je een huidprobleem zoals couperose of rosacea, raadpleeg dan eerst je dermatoloog vooraleer je aan de slag gaat met een reinigingsborstel.

Philosophy One Touch Facialist

De Philosophy-reinigingskit met de One Touch Facialist en de Purity Cleanser is verkrijgbaar bij Ici Paris XL en kost € 122,05.

Meer #Flairtestuit-artikels?

Eerste keer soep maken met een kookpakket

Een hele week valse wimpers dragen

Anti-cellulitisbehandeling CelluLess

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.