Home FASHION & BEAUTY Flair Beauty testteam: Nuts About You Shampoo

Flair Beauty testteam: Nuts About You Shampoo

‘Op zoek naar een natuurlijke shampoo die toch lekker schuimt? Dan is dit iets voor jou.’

Charlotte (28), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Nuts About You Shampoo: 9/10

Prijs/kwaliteit:

Als je gewoon bent om weinig geld uit te geven aan shampoo is dit voor jou misschien aan de dure kant. Maar als je rekening houdt met de milieuvriendelijke achtergrond van het product, vind ik dat het wel waard.

Textuur/geur:

De textuur is iets meer geleiachtig dan een traditionele shampoo, maar hij is net zo goed te verdelen over je haar. De geur vind ik super, het is een frisse citrusgeur die je ruikt tijdens het wassen maar nadien niet meer.

Gebruik:

Je gebruikt de shampoo zoals elke andere shampoo, op nat haar. Je laat hem even goed schuimen en wast hem vervolgens uit. Mijn haar is van nature vrij droog en fijn, dus ik gebruik daarna nog een conditioner of haarmasker zodat mijn haar makkelijker te ontwarren is. Meteen na het wassen voelt mijn haar wat stugger, maar na het föhnen voelt het erg zacht.

Pluspunten:

  • De shampoo is gemaakt van zeepnoten, een natuurlijk alternatief voor sulfaten. Sulfaten zijn het meest gebruikte ingrediënt in douchegels en shampoos om je huid en haar schoon te maken, ze zorgen vooral ook voor het schuimende effect. Het nadeel is dat ze je huid en haar soms uitdrogen en bij gevoelige huidjes zelfs tot irritatie kunnen leiden. De zeepnoot doet hetzelfde als sulfaten (de shampoo schuimt echt even goed), maar dan zonder die nadelen.
  • Mijn haar voelt na het föhnen schoon, fris en luchtig. Het glanst mooi en voelt zacht.
  • Het is een biologisch product waarvan de ingrediënten voor een groot deel op een duurzame manier ontgonnen worden. De verpakking is bovendien recycleerbaar.

Minpunten:

  • Het is niet de goedkoopste shampoo, maar je krijgt er wel een product voor in de plaats dat milieuvriendelijker is en mild voor je haar en hoofdhuid.

Een blijver?

Zeker. Verschillende shampoos leken mijn hoofdhuid droger te maken, die laat ik met plezier staan voor deze.

Productinfo:

Nuts About You Shampoo – € 24,90 – Cîme, cime-skincare.be.

Lees meer beautyreviews: