Home FASHION & BEAUTY Beauty Flair Beauty Testteam: Glowing Wash-Off Tan van The Body Shop

Flair Beauty Testteam: Glowing Wash-Off Tan van The Body Shop

‘Dit afwasbaar kleurtje zal mijn vertrouwde zelfbruiner niet vervangen maar het is vanaf nu mijn favoriete last minute oplossing voor witte benen!’

Charlotte (28), beautyredactrice en vlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Coconut Bronze Glowing Wash-Off Tan: 9/10

Prijs/kwaliteit

15 euro lijkt me een eerlijke prijs voor dit flesje, je komt er volgens mij heel lang mee toe.

Textuur/geur

De textuur is vloeibaar. Het product lijkt op het eerste zicht heel donker en geconcentreerd, maar eens je het uitsmeert verdeelt het vlot en gelijkmatig. De geur is tropisch, maar het product is niet overgeparfumeerd zoals veel andere zelfbruinerproducten.

Gebruik

De naam zegt het al: dit product geeft je lichaam een afwasbaar kleurtje. Sinds er zoveel goede zelfbruiners op de markt zijn heb ik zo’n afwasbaar product al lang niet meer gebruikt, maar eigenlijk is het de perfecte aanvulling. Ik ben een fervente zelfbruiner en dat zal niet snel veranderen (tenzij er een andere geniale uitvinding komt om een veilig kleurtje te krijgen). Maar het gebeurt weleens dat ik geen tijd meer heb om me volledig in te smeren met zelfbruiner (het duurt een achttal uur voor de kleur ontwikkelt) en dan kan ik wel een last minute oplossing gebruiken voor mijn witte benen.

Je brengt een paar pompjes van deze Glowing Wash-Off Tan aan op de plaatsen die zichtbaar zijn, bijvoorbeeld je benen. Dat lees je goed: je hoeft eigenlijk niet je volledige lijf in te smeren want daarna was je alles gewoon terug af. Zodra je het product uitsmeert krijgt je huid een natuurlijk bruin kleurtje. Het heeft een eerder warme ondertoon, maar op mijn huid oogt het zeker niet oranje. Ik zou wel aanraden om zuinig te zijn, als je een oempa loempa-look wil vermijden.

Pluspunten

  • Het resultaat oogt bij mij heel natuurlijk, dit hangt natuurlijk af van je natuurlijke huidtint.
  • Even smeren en je krijgt een heel egaal resultaat, geen enkele streep of vlek te bespeuren.
  • In het zonlicht zien mijn benen er super glowy uit, dankzij de kleine iriserende deeltjes die in het product zitten. Ik hou normaal gezien niet zo van glitter in lichaamsverzorging, maar je ziet de glitterdeeltjes niet liggen op de huid.
  • Op zo’n 5 minuten tijd heb ik mijn beide benen ingesmeerd en ben ik klaar om een jurk aan te trekken.
  • Het product liet geen vlekken na op mijn kleding of lakens en als je je daar zorgen over maakt kan je het voor het slapengaan gewoon even afspoelen.

Minpunten

  • Als je het product met je handen aanbrengt raad ik aan om tussendoor je handen al even te wassen. Ik nam mijn tijd om beide benen goed in te smeren en heb nadien toch even moeten schrobben om mijn handen schoon te krijgen.
  • Het product maakte mijn benen een heel klein beetje kleverig.

Een blijver?

Absoluut, dit is de ideale aanvulling op mijn vertrouwde zelfbruiner.

Productinfo

Coconut Bronze Glowing Wash-Off Tan – € 15 – The Body Shop.

Lees meer beautyreviews: