Home FASHION & BEAUTY Fashion WEEKENDTIP: shop én red de wereld bij deze nieuwe Antwerpse pop-upstore

WEEKENDTIP: shop én red de wereld bij deze nieuwe Antwerpse pop-upstore

Out Of Africa schenkt een deel van hun opbrengst aan het goede doel.

Staat er dit weekend nog geen shoppinguitje op de planning? Dan hebben wij dé ultieme tip voor jou! Pop-upstore Out of Africa opent deze zaterdag namelijk de deuren aan het gezellige Vleminckveld in Antwerpen en dat betekent verantwoord shoppen terwijl je mens én dier redt. Een nieuwe outfit scoren met een goed gevoel? Count us in!

Tijdens onze dagelijkse sessie hartjes uitdelen op Instagram botsen we regelmatig op must-haveitems die we meteen willen hebben. De kleurrijke sweaters van Very Important Animal zijn daarvan het perfecte voorbeeld. Van neushoorns tot leeuwen en giraffen: de kans dat jouw favoriete dier op een van de prachtige truien en T-shirts van het Antwerpse kledingmerk prijken, schatten wij erg hoog in. Maar het is vooral het verhaal achter deze collectie die de ontwerpen nog dat tikkeltje specialer maakt. Via deze kledinglijn doneren Anneleen en Charlotte Kegels, de zusjes achter V.I.A., namelijk geld aan National Park Rescue. Dat is een organisatie die prachtige dieren, zoals die neushoorn op jouw trui, redt.

Aandacht voor bedreigde diersoorten

In de nieuwste collectie spot je naast de standaarddieren nu ook pinguïns, luipaarden, gorilla’s en wolven. ‘Met Very Important Animals willen we aandacht creëren voor alle bedreigde diersoorten. Zij hebben niet alleen te lijden onder stroperij, ook door ontbossing en overbevissing slinken talloze diersoorten. Deze dieren verdienen onze aandacht. We kunnen ons geen wereld voorstellen zonder wildlife’, vertellen de zussen.

Bruggen bouwen

Maar er is meer! In de pop-upstore vind je naast de nieuwe collectie van V.I.A. ook mooie Afrikaanse decoratiestukken en handwerk. ‘Met dit concept willen we de brug slaan naar de Afrikaanse bevolking. Door hen te ondersteunen en in hun levensonderhoud te voorzien, krijgen ook de dieren indirect een betere kans op overleven. De bevolking zal, mede door onze steun, minder snel bedreigde diersoorten stropen’, vertellen Anneleen en Charlotte. Zelfs de allerkleinsten kunnen er hun hartje ophalen met überschattige knuffels die gemaakt zijn door de lokale bevolking in Kaapstad. Redenen genoeg voor een tripje naar Antwerpen, toch? 😉

De place to be? Vleminckveld 6 in Antwerpen, naast Cafématic. De shop is geopend van woensdag tot zaterdag tussen 11u en 18u. Op shopzondagen kan je de collectie dan weer scoren van 13u tot 17u.

Meer mode:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.