Home FASHION & BEAUTY Fashion POLL: wissel jij elke dag van sokken of niet?

POLL: wissel jij elke dag van sokken of niet?

+ tips om je algemene voethygiëne te verbeteren.

sokken
Unsplash

Sowieso wisselen we elke dag van onderbroek, maar bij andere kledingstukken is de grens vaak iets minder duidelijk. Zo draagt de een makkelijk een week lang dezelfde beha, terwijl de ander toch graag een keertje afwisselt. En hoe zit het nu eigenlijk met sokken? Trek jij elke dag een schoon paar aan of durf jij ze af en toe te recycleren? Wij zijn benieuwd naar jullie antwoord.

Nu kunnen we onderling gaan discussiëren, maar volgens podologen is het aan te raden om toch elke dag een schoon paar sokken aan te trekken. Anders zou je weleens last kunnen krijgen van bepaalde bacteriën of schimmels. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die je kan doen om je algemene voethygiëne te verbeteren. Zo draag je best geen twee paar sokken over elkaar. Als het buiten ijskoud is, is het verleidelijk om een extra paar aan te trekken om zo je voeten lekker warm te houden. Alleen hebben je onderdanen het zo vaak te warm, waardoor ze sneller gaan zweten en bacteriën ontwikkelen. Ook de kans op schimmels stijgt op deze manier, want onze vuile vriend leeft het liefst in donkere, vochtige plaatsen.

Katoen of synthetisch

Wanneer we in de winkel een paar kousen kopen, kijken we vlug even naar de maat om ze vervolgens in ons winkelmandje te smijten. Alleen is het hier belangrijk om wat extra aandacht te besteden aan de soort stof. Vaak zijn sokken uit katoen gemaakt, maar het zou beter zijn om voor synthetisch materiaal te kiezen. Denk maar aan je sportkleren. Sportbeha’s en dergelijke items zijn vaak vervaardigd uit een synthetische stof en niet uit katoen. Deze absorberen zweet namelijk sneller en houden op deze manier je huid droog.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.